Miguel Diaz Canel Havana’da mitingde yaptığı konuşmasında “ABD’nin, Küba’nın içinde bulunduğu ekonomik zorluklardan kaynaklı uğraşmak zorunda kaldığı bu iç sorunları kötüye kullanarak huzursuzluğu ve istikrarsızlığı teşvik etmek için 'yoğun' bir siyasi komplo planını devreye soktuğu” konusunda uyarıda bulundu.

Cumartesi günü binlerce Kübalı, Küba Devrimi'nin liderlerine desteklerini göstermek ve ABD hükümeti tarafından teşvik edilen siyasal ve sosyal olarak istikrarsızlaştırma kampanyalarına karşı çıkmak için Havana'daki La Piragua Meydanı'nda toplandı.

Küba Devrimi'nin binlerce destekçisi son haftalarda Karayipler'de yaşanan şiddet olaylarına tepki olarak "Bana güvenebilirsin Canel" ve "Ben Fidel'im" sloganlarını haykırdı.

Başkan Miguel Diaz-Canel, Küba Devrimi'nin düşmanlarının vandallık, tehditler, taciz ile karakterize bir iç senaryoyu uygulamaya çalıştığını vurgularken, ayaklanmaları teşvik etmek için sosyal ağlarda yayılan nefret ve şiddet mesajlarını da sert bir dille eleştirdi.

Aynı şekilde, Cubadebate, Granma ve Juventud Rebelde gibi bazı yerel kamu kurumlarının ve medya kuruluşlarının, Küba’nın yalan propaganda haberleriyle mücadele etme çabalarını engellemek için siber saldırılara maruz kaldığı konusuna da değindi.

Devrime destek gösterilerine katılan BioCubaFarma biyoteknoloji kurumunda çalışan işçiler de La Piragua meydanında devrime bağlılıklarını tekrardan ilan ediyor. İşçilerin tuttuğu dövizlerde “Küba'yı savunmak için yüreklerimizi ve bağlılığımızı ortaya koyuyoruz” yazdığı objektiflere yansıdı.

Küba Devlet Başkanı, COVID-19 salgını ve ABD ablukası nedeniyle Küba’nın yaşadığı ekonomik zorluklardan faydalanarak, huzursuzluğu ve istikrarsızlığı teşvik etmek için ABD eliyle “yoğun” bir şekilde siyasal komplolardan ve planlı bir saldırıdan oluşan bir strateji izlendiğini kaydetti.

Diaz-Canel, Küba Devrimi'nin tüm Kübalıların refahını sağlama, sosyal hizmetlerin devamlılığını sağlama ve diyaloğa dayalı çözümcülüğü güçlendirmenin teminatını verdi.

Diaz-Canel konuşmasının bitiminde, “Yalanlar, rezillik ve nefret bitsin. Küba’da nefret duygusu ve nefrete dayalı eylemler bulunmadı, bulunmayacak ve Küba asla bir nefretin ekili olduğu bir ülke olmayacak. Sevmek için zamanımızı çalan nefretten hiçbir iyi sonuç çıkamaz” ifadelerini kullandı.

 

Telesur English sitesinden çevrilmiştir.

Çeviri Kolektifi