< İsrail Filistin Yollarını Yıkıyor

İsrail İşgal Güçleri Masafar Yatta Bölgesine Giden Yolları Yıktı, Bölgeye Erişimi Engelledi

İsrail işgal güçleri 23 Haziran sabahı, 23 Haziran, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki Hebron kentinin güneyinde bulunan Masafer Yatta bölgesine giden tüm yolları tahrip etti ve ulaşıma kapattı.

Hebron'un güneyindeki ulusal halk komitesinden Rateb al-Jabour, İsrail işgal güçlerinin buldozerlerle bölgeye kadar geldiğini ve burada makinelerin Khallet Ad-Dabi' ve Shi'b al-Butum topluluklarını Yatta'nın diğer mezraları ile birbirine bağlamak için kullanılan tüm yolları tahrip ettiğini söyledi.

İşgal güçleri ayrıca bölgeye giden tüm yolları da kapattı. Ayrıca, işgal güçleri 9 Haziran tarihinde 2019 yılında yapılan ve Yatta ve Khillet al-Dabe' kasabalarını Masafer Yatta'ya bağlamak için kullanılan bir yolu da imha etti ve ulaşıma kapattı. Bu yıkımlar ve yol kapatmalar ile, İsrail devleti işgalci ve sömürgeci yerleşimci yayılmacılık anlayışı ile Filistinlerin topraklarını ilhak etmek için Filistinli toplulukları yalnızlaştırmaya ve örgütlülüklerini dağıtmaya çalışıyor.

Ana geçim kaynağı büyük ölçüde hayvancılığa dayanan yaklaşık 19 mezradan oluşan Masafer Yatta, Batı Şeria'nın C Bölgesi'nde, İsrail’in tam idari ve askeri kontrolü altında bulunuyor.

Ev yıkımları, en temel altyapıya el konulması ve askeri eğitim tatbikatları bölgedeki günlük gerçekliğin bir parçası ve birçok Filistinliyi doğal “mağaralarda” yaşamaya zorluyor, çünkü bölge insanları engeller ne olursa olsun Masafer Yatta'da kalmaya devam edeceğinin sözünü veriyor.

Batı Şeria'nın C Bölgesi'nde tam İsrail askeri kontrolü altında bulunan birçok Filistinli toplulukta, İsrail tarafından belirlenen “ateşleme bölgeleri” veya “kapalı askeri bölgeler”'de Filistinlilerin İsrail işgal makamlarından izin almadan yaşamaları yasaktır ve buna nadiren izin verilir.

 

Quds News Network sitesinden çevrilmiştir.

Çeviri Kolektifi