Küba Filistin'in Yanında

Küba Cumhuriyeti Halk İktidarı Ulusal Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Deklarasyonu'dur.

Uluslararası İlişkiler Komisyonu, İsrail Devleti'nin Gazze'deki Filistinli nüfusa yönelik ayrım gözetmeksizin bombalanmasını şiddetle kınadı ve saldırılar şimdiye kadar 31'i çocuk en az 122 kişinin ölümüne, yüzlerce yaralanma ve yaralanmaya neden oldu.

İsrail ordusunun savunmasız Filistin halkına karşı yürüttüğü şiddet eylemlerinin ve İsrail Devleti'nin yayılmacı ve sömürgeleştirici politikalarının derhal durdurulmasını bir kez daha talep ediyoruz.

Ayrıca, İsrail güçlerinin Filistinli sivil nüfusa karşı işlediği suçlar için Birleşik Devletler hükümetinin kalıcı desteğini de kınıyoruz.

Dünyadaki kadın ve erkek milletvekillerini ve genel olarak uluslararası toplumu, İsrail Devletini Filistin halkına karşı işlediği suçlara son vermeye ve birlikte yaşama saygı göstermeye zorlamak için acilen ve kararlı bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz. Milletler, Uluslararası Hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları uygulanmalıdır.

Filistin halkına kendi kaderini tayin hakkı ve bağımsız ve egemen bir devlete sahip olma hakkı tanıyan iki devletin kurulmasına dayanan Filistin-İsrail çatışmasına kapsamlı, adil ve kalıcı bir çözüme acil ihtiyaç olduğunu vurguluyoruz. Bu, 1967 öncesi sınırlara ve başkenti Doğu Kudüs'e dayanmaktadır.

Havana, 14 Mayıs 2021.

 

www.trabajadores.cu sayfasından çevrilmiştir.

Çeviri Kolektifi