< İşçilerin Dayanışması Da Irkçılığa Karşı Mücadeledir

Sevgili Yoldaşlar, tüm dünya şimdi ABD’de yapılan protestoları izliyor. Ve biz, ırkçı polis şiddetine karşı ayaklanmanın bir sınıf mücadelesi olduğu düşüncesiyle hemfikiriz. İşçi sınıfının , özellikle de en fazla baskı görenlerin öfkesi, iktidarda olanları korkutuyor. Daha belirgin hale gelen kapitalist toplumun ahlaksızlıklarını gizlemek için komplo teorileri icat ederek günah keçisi arıyorlar.

Derin bir kriz evresine giren ve bu krizi pandemi tarafından daha da şiddetli hale getirilen kapitalizm, ırksal eşitsizlik de dahil olmak üzere eşitsizliği daha da artırdı. Kuzey Amerikalı kapitalistler, dünyanın her tarafında emperyalist politikalar izlemeye devam ederlerken ,ABD işçi sınıfı yoksulluğa ve işsizliğe sürükleniyor. Polis, sadece zenginleri koruyor ve fakirler için, özellikle de siyahi ve Latinolar için onlar en kötü düşman. Irkçı polisler tarafından öldürülensilahsız siyahi erkek ve kadın kardeşlerimizin isimlerini hatırlarız. Bütün bu suçlardan kurtulamazlar.

ABD, siyahilerin ve göçmenlerin kanı ve insanlık dışı sömürüsü, işçi sınıfına karşı sürekli bir savaş ve hırsızlık ve yerli Amerikalılara baskı uygulanması üzerine kurulmuştur.

Biz, Donbass halkı, sürekli bir terörün ne olduğunu mükemmel bir şekilde anlıyoruz. 6 yıldır aralarında açıkça neofaşist taburların olduğu Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin ateşi altında yaşıyoruz. Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin(DPR ve LPR) halklarına karşı ve Ukrayna’da bu durumla aynı fikirde olmayan herkese karşı başlatılan bu terör, ABD kapitalist sınıfı tarafından açıkça desteklenmektedir. Donbass’taki savaş da ABD için aşırı bir eğitim alanı haline geldi. Durumumuzun yankıları, sizin protestolarınızda hissedilebiyor. Örneğin, eski bir Ukrayna ordu askeri, Minneapolis’teki protestocuları vurmaya çalıştı.

Polis terörü, yoksulluk, işsizlikden dolayı ve temel tıbbî bakım olanaklarına sahip olmadıkları için sevdiklerini, akrabalarını ve arkadaşlarını kaybeden siyahi ailelerin kaderini anlıyoruz. Dünyadaki ırkçılığa ve neofaşizme son vermeliyiz. Bunlar aynı zincirin halkalarıdır. Şimdi tarafsız kalmak ortak sınıf düşmanlarımızın tarafında olmak demektir.

Mücadelenizle dayanışmamızı ifade ediyoruz.

Kahrolsun Irkçılık!Kahrolsun Kapitalizm!

Kızıl Karanfil Anti-faşist Donbass Komünü/ Aurora Kadınlar Derneği

(Struggle La Lucha’nın sitesinde 3 Haziran 2020 tarihinde yayınlanan Greg Butterfield’ın İngilizce çevirisinden çevrilmiştir.)