< < Sadece Sosyalizm İnsanlığı Kurtaracak

Küba Komünist Partisi, Lenin'in 150. doğum yıldönümü vesilesiyle Rusya Federasyonu Komünist Partisi'ne bir mesaj gönderdi.

Mesajda Küba Komünist Partisi Merkez Komitesi, Rusya’daki efsanevi Ekim Sosyalist Devriminin liderinin anısını saygı ile onore etme konusunda dünyanın bütün devrimcileri ile birlik içinde olduklarını yineledi.

Mesaj, Comandante Fidel Castro'nun kardeşçe selamlayan sözleriyle başlıyor: "Söylemek gerekir ki, Lenin'in düşünceleri Küba devrim süreci üzerinde büyük bir etkiye sahipti. Lenin'in düşünceleri, Ekim Devrimi'nin sonucu olarak, dünyanın dört bir yanına yayılmıştı ve bizim ülkemizde verimli bir toprak buldu; bu düşüncelerden ilham alan izleyicilerini buldu. Ve böylece, 1930'dan 1933'e Kübalı devrimciler, Lenin'in düşüncelerinden derin bir biçimde etkilendiler."

Mesaj, devrimci mücadelenin değişik aşamalarında, "Carlos Balino ve Julio Antonio Mella tarafından kurulan ve Lenin tarafından kurulan 3.Enternasyonal'e bağlı olan Küba Komünist Partisi'nin yaratılmasından bugüne, bir asırlık jenerasyonun idealleri doğrultusunda, Fidel'in liderliğinde ve sosyalizmin Küba'da inşa edildiği bu yıllar boyunca" bu Leninist tutkunun sürekliliğini belirtiyor;

Seferberlikten Domuzlar Körfezi'deki emperyalist saldırganlığın defedilmesine, Cumhuriyetin yeni Anayasası'nın onaylanmasına Küba halkı tarafından ifade edilen Devrim'in sosyalist karakterine verilen kitlesel destek; barış, gelişme, yaşam ve insan soyunun iyiliği için savaşım veren herkese Lenin'in mirasına duyulan minnettarlığın yaşayan iki örneğidir.

Mesaj, "Yeni koronavirüs pandemisi de dahil olmak üzere dünyanın bugün karşı karşıya olduğu ciddi problemler ortamında sadece sosyalizmin insanlığı kurtaracağına ve tam bir adalet ve eşitliğin olduğu daha iyi bir dünyaya ulaşmamızda bize yol göstereceğine olan inancımızı yineliyoruz" denilerek son buluyor.

S.KALELİ