Kıbrıs'ta Devrimci Komünist Birlik, 1 Mayıs açıklaması yaptı ve “1 Mayıs’ta mücadeleyi daha da yükseltmeye” çağrısı yaptı.

“İşsizliğin arttığı, yoksullaşmanın derinleştiği, bir yandan kapitalist ekonomik kriz, diğer yandan Covid-19 salgını kıskacı arasında nefesimizin giderek kısıldığı koşulllarda, işçi sınıfının uluslararası mücadele günü olan 1 Mayıs’a giriyoruz” denilen açıklamada “Bu krizlerden ancak onun temel nedeni olan emperyalizme bağlı sömürgeci-işgal düzeninden kopuşu sağlayarak kurtulabiliriz. Bunun için Kıbrıs halkları devrimci bir mücadele ile iktidarı ele geçirmeli ve demokratik bir düzen kurulmalıdır. Halkın egemenliğine dayalı demokratik bir düzen, halkın örgütlü devrimci gücü ile gerçekleştirilecek Demokratik Halk Devrimi ile kurulabilir.

Evlerimizde açlıktan, sokakta salgınlar, iş cinayetleri, ya da işsizlikle tehdit edilen bizlerin ihtiyacı olan sahte 'güvenli kuleler' değil, en büyük gücümüz olan örgütlülüğümüzdür!

Şimdi umutsuzluğa düşme, egemenlerin bizlere dayattığı ve paranoya durumuna taşıdığı korkulara kapılarak 'korunaklı sığınaklar' arama zamanı değil, insanca yaşayabileceğimiz bir düzen için ayağa kalkma zamanıdır!

İnsanlığı bu pislikten ancak işçilerin, emekçilerin örgütlü gücü çıkarabilir” vurgusu yapıldı.

Açıklama, “Ne virüsten ne de açlıktan ölmemek için; geleceğimize sahip çıkmak, yaşamı savunmak ve yaşamı yeniden kurmak için; tüm işçiler, emekçiler olarak kendi kuracağımız ortak komitelerde örgütlenmeye!

Emeğimizin sömürülmesine, ülkemizin işgal edilerek bölünmesine ve ilhak çabalarına, giderek yoğunlaştırılan faşist baskılara karşı sesimizi yükseltmek için; 1 Mayıs’ta, Saat 11:00'de Kuğulu Park’ta Devrimci Komünist Birlik kortejinde buluşuyoruz...

1 Mayıs’ta Orakla Çekiçli Bayrağın Saflarına!” çağrısı ile sonlandı