Avrupa Demokratik Güç Birliği, 1 Mayıs için bir bildiri yayınladı ve “Kapitalizm Öldürüyor; Sosyalizm Yeniden! Yaşasın 1 Mayıs” dedi.

Açıklamada “Bu yıl bir kez daha pandemi tedbirlerinin gölgesinde karşılıyoruz 1 Mayıs’ı. Pandemi süreci, kapitalizmin sağlık sistemine ve insan yaşamına verdiği değeri çok açık ortaya çıkartırken, tükenmişliğini, yetmezliklerini, emperyalistler arasındaki çelişkileri Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın birçok coğrafyasında görünür kıldı” denirken, kapitalizmin insanlığın hiçbir derdine çare olmadığının, aksine sürekli sorun üreterek insanlığı öldürdüğünün net bir şekilde bir kez daha görüldüğü söylendi.

Açıklamada son olarak “1 Mayıs’ta sokağa” çağrısı yapılırken, “ADGB olarak, her şeyin daha da fazla zorlaştığı pandemi koşullarının gölgesinde karşıladığımız bu 1 Mayıs’ta, tüm işçi sınıfı ve emekçiler başta olmak üzere, anti faşist, anti kapitalist herkesi, emperyalist saldırılara karşı mücadeleyi ortaklaştırmaya, krizin faturasını ödemeyeceğimizi bir kez daha haykırmaya sokağa çağırıyoruz” denildi.