Birleşik Mücadele Güçleri, HDP'nin yarın yargılanacağı “Kobane Davası” öncesi “Kobanê Direnişi Meşrudur, Yargılanamaz! HDP Susturulamaz” diyerek bir açıklama yaptı.

BMG “Gezi ve Rojava Devrimi ile onun bir parçası olarak Kobanê direnişlerinin milyonlarda yarattığı umut ve öfkeyi hazmedemeyen faşist iktidar, her fırsatta bu direnişleri hedef alarak boğmaya çalışmaktadır. Bu korku ve saldırıların bir sonucu olarak yüzlerce kişi yargılanmakta bir o kadarı da tutsak bulunmaktadır. Bu saldırıların en kapsamlısı 28’i tutuklu olmak üzere 108 kişinin yargılandığı 'Kobanê davası'dır” dediği açıklamada, ilk duruşmanın 26 Nisan Pazartesi günü Ankara 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi Sincan Hapishanesi Kampüsünde görüleceğini hatırlattı.

“Barbar IŞİD çeteleriyle birlikte Kobanê’yi işgal eden, yağmalayan ve başta kadınlar, çocuklar olmak üzere binlerce kişiyi vahşice katleden faşist iktidar Kobanê’yi yargılayamaz. (...) Kobanê direnişi dünyanın onlarca yerinden yüzlerce devrimcinin katıldığı ve ölümsüzleştiği enternasyonal bir direniştir. Kobanê, mazlum Kürt Ulusunun tarihsel mücadele ve direniş geleneğinin en ileri örneklerinden biridir” denilerek bunu hiçbir gerici gücün yargılayamayacağı söylendi. Ve bu “yargılama” saldırısının HDP’yi kapatma, susturma ve HDP nezdinde başta ezilen Kürt ulusu olmak üzere bir bütün toplumsal mücadeleyi boğmaya dönük kapsamlı bir saldırı olduğu vurgulanarak Kobanê davası nezdinde yargılanmak istenenin Kürt ulusu; halklarımızın özgürlük ve kurtuluş umudu ve mücadelesi olduğu söylendi.

BMG demokrasiden, özgürlüklerden yana emek ve demokrasi güçlerini, işçi ve emekçileri, kadın ve LGBTİ+ları, gençleri, Alevileri ve tüm ezilenleri yargılanmak istenen Rojava Devrimi’ni, Kobanê’ yi ve kapatılmak istenen HDP’yi savunmaya çağırarak açıklamayı sonlandırdı.