HBDH bileşenlerinden KBDH Konsey üyesi ve MLKP'den Hevi Sarya, HBDH YK Üyesi ve TKEP/L temsilcisi Yaşar Güner ve DKP/B'den Ekrem Demirci HBDH'ın 6.mücadele yılına dair yazılı ve görsel olarak değerlendirme konuşmaları yaptı.

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi ve TKEP/L Temsilcisi Yaşar Güner'in açıklaması şöyle:

“5. Kuruluş Yıldönümünde Halkların Birleşik Devrim Hareketi’ne Selam Olsun!

HBDH’ın 5. mücadele yılı doldu. 6. mücadele yılına giren HBDH, işçi ve emekçilere, halklara umut ışığı olmaya devam ediyor. Türkiye ve K.Kürdistan’da devrim ateşi tüm gücüyle yanarken HBDH bu sürece artık gücüyle yön veriyor. Devrimin güncel oluşu ve hareketimizin bu güncelliği sırtlaması, emekçilerin, halkların gözünde umut ışığı parıldatıyor.

HBDH, Türkiye ve K.Kürdistan’da devrimin en can alıcı ihtiyaçlarını karşılamak üzere doğdu. Devrim cephesini bir araya getirme ve tek elden yönetme ihtiyacını karşılamak üzere yola çıkan Halkların Birleşik Devrim Hareketi coğrafyalarımızda devrimin yolunu örmeye devam ediyor.

Dinci faşizmin siyasal ve ekonomik krizinin giderek daha da derinleştiği bugünlerde, yönetememe krizi ile yüzleşiyorlar. Çıkışsız bir yolun dönemecini çoktan geçen dinci faşizm, krizi atlatabilme umudu ve iktidarını koruma içgüdüsüyle emekçi halklara yönelik saldırı politikasına sarılıyor, vahşileşiyor, can çekişiyor. Savaşın düşman cephesinde bunlar yaşanırken emek cephesinde ise mücadelemiz giderek ivme kazanıyor. Katliamlara, baskılara ve yoksulluğa maruz bırakılan emekçi halklar mücadele saflarındaki yerini alıyor. Bu gerici sistemin tarih sahnesindeki rolü sonlanırken, sahneden indirmek biz birleşik devrim güçlerinin nihai görevidir.

Mücadele her yerde çetin ve acımasız geçerken güçlerimiz cephelerden zaferlerle ayrılarak, düşmana darbeler indiriyor. Faşist T.C devleti tarihindeki en büyük kırılmalarını yaşıyor. Yenilgilerinin üzerini örtmek için medyada şoven söylemleri ile pişkinliklerini sergilemekten geri durmuyorlar. Yenilmeye mahkum olanlar yenilgiyi mutlaka tadacaktır.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak bizlerse günün bu koşulları içerisinde düşman için yenilgi, emek cephesi için zafer şiarı ile yola devam ediyoruz. Zaferi göze alanlar olarak sınıf savaşımının her cephesinde en ön saflardayız. Düşmana her vurduğumuz darbe ile mücadele yolunu örüyor, zaferi örgütlüyoruz.

Geçtiğimiz mücadele yılında HBDH olarak sürece yön verecek eylem ve pratiklerimizle ilerliyoruz. Milislerimiz her yerde düşmana korku salacak pratikler geliştiriyor. Gerillalarımız dağlarda faşizmi bozguna uğratıyor. Eylemlerimizle, emekçilerin öfkesini örgütlüyor, düşmanın yıkılmaz dediği mutlak hakimiyetine darbeler vuruyoruz. Ezilen halkların kurtuluşunun birleşik mücadele temellerinden doğacağını biliyoruz. Türkiye ve K.Kürdistan emek cephesi artık bir bütündür. 5 yıl önce çıktığımız bu yola ısrarla, kararlılıkla; militan deneyimlerimiz ve tecrübelerimizle yürümeye devam ediyoruz.

1971 kopuşu ile Denizlerin devrimin zaferini ezilen halkların birleşik mücadelesinde görerek Nurhak’lara çıktıkları günden bugüne ciddi deneyimler kazandık. Kızıldere’den Rojava’ya siper yoldaşlığı pratiğinin en ileri örneklerini yarattık. Mücadele tarihimizden güç alıyor, deneyimlerimize güveniyor, geleceği yeniden yaratıyoruz.

HBDH 6. mücadele yılına ayaklanmayı zafere ulaştıracak irade ile giriyor. Milislerimiz, gerillalarımız, birleşik güçlerimizle, iktidara yürüyecek zafer yoluna hazırlanıyoruz. Emekçilerin düşlerini gerçeğe dönüştüreceğiz.

Halklarımıza dönük katliam ve baskı politikalarının hesabını soracağız. Faşizmi yıkacak, özgürlüğümüzü kazanacağız. Halkların Birleşik Devrim Hareketi, halklarımızın umududur. Bu umuttur bizi yeniden ve yeniden var eden. 5. yıldönümümüzde de and olsun ki zaferi gerçek kılacağız. Faşizmi yerle bir edecek, tarih sahnesinden indireceğiz. Söz olsun ki mücadele yolunda bir an olsun geri adım atmayacağız.

Zafer gününe olan mutlak inancımızla ve mücadele ısrarımızla halkların birleşik devrimine selam olsun!

Şimdi Devrim Zamanı!”

KBDH Konsey Üyesi ve MLKP’den Hevi Sarya'nın ve DKP/B’den Ekrem Demirci'nin video açıklamalarını buradan izleyebilirsiniz.