TKEP/Leninist Merkez Komitesi bir açıklama yaparak 30 mücadele dolu yılı ardında bıraktığını söyledi.

“Yerküre halkların, emekçi sınıfların eylem adımlarıyla ve ayaklanmalarıyla sarsılıyor. Dünya ayakta! Bir çağ dönümündeyiz. Bir yerde başlayan hareket hızla başka yerlere sıçrıyor. Kısa bir durgunluktan sonra yeni hareketlere yol açıyor. Ayaklanmalara büyüyor, gelişiyor. Ve her defasında bir üst seviyeye ulaşıyor yığınlar. Son çeyrek yüzyıldır kesintisiz sürüyor bu sıçrama çağı” denilen açıklamada her kıtanın, belli başlı tüm kapitalist ülkelerin emekçilerin büyüyen isyan ve ayaklanmasından payını aldığı; kimi yerlerde kurulu düzenleri alaşağı ettiği; “Bir dizi devrim” ile türlü kapitalist diktatörlüklerde köklü demokratik dönüşümler gerçekleştiği hatırlatıldı.

“Dinci faşist iktidar, saldırganlığını içerde işçi sınıfına, emekçilere, Kürt halkına, devrimci demokrat güçlere yöneltirken dışarda da dört bir tarafta savaş çığırtkanlığı yapıyor.

Bir dış savaş, tarihte hiç olmadığı kadar yakın” denilen açıklamada, nesnel devrimin küresel olarak güçlendiği bu dönemde, bu güncel tarihi şartlarda, artık pek çok şey komünistlerin iradi atılımlarına, proletaryanın devrimci sınıf partisinin gözüpek kararlarına bağlı olduğu da hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında “30 mücadele dolu yılı ardında bırakan proletaryanın devrimci sınıf partisi TKEP/Leninist, yeni mücadele yılına bu bilinç ve yönelim ile giriyor. Bu devrimci ve tarihi koşullar, proletaryanın devrimci sınıf partisinin kadrolarına, üyelerine, sempatizan ve taraftarlarına aynı ağırlıkta görev ve sorumluluklar yüklüyor” denilerek şu çağrı yapılıyor:

“Parti her yere, parti sloganları her tarafa! Partinin yeni mücadele yılında bize yol gösterecek hedef ve şiar budur. Bugüne kadar kadrolarımızın ve taraftarlarımızın tutkulu mücadelesi ile Parti bugünlere geldi. Şimdi, Partiyi proletaryanın, ezilen halkların, sömürülen yoksul kitlelerin pratik önderi düzeyine yükselterek büyük tarihi mücadeleyi taçlandırmanın zamanı”.

Yazılı olarak yapılan açıklama, “Büyük insanlığı tarihsel yıkımdan kurtarmanın yolunu biliyoruz. Ve bu yıkıma izin vermeyeceğiz. Tarihin akışına biz yön vereceğiz.

Bunu yapacak güç, yürek ve bilinç Partinin tüm güçlerinde fazlasıyla mevcut.

Yaşasın Proletaryanın Devrimci Sınıf Partisi! Yaşasın Partimiz TKEP/Leninist” denilerek sona eriyor.

NOT: www.leninist.net sitesinden kısaltılarak yayınlanmıştır. Tamamını buradan okuyabilirsiniz