Tüm dünyayı sarsan yeni koronavirüs (Covid-19) pandemisi, taşları yerinden oynatırken; 25 milyondan fazla insanı hasta eder bir milyona yakınını öldürürken, dünya ekonomileri alt üst oldu. Borsa dengeleri değişti, devasa şirketler battı ya da batma eşiğine geldi.

Tüm taşlar yerlerinden oynarken, bu süreçten en kötü etkilenen işçi ve emekçiler, yoksul halklar oldu.

Sınıflar arasındaki tüm dengeler değişirken, sol-sosyalist-devrimci yayınların bundna etkilenmemesi düşünülemezdi. Pandemi kaygısı ile insanlar “evde kal”maya çağrılırken, işçi ve emekçiler her şeye rağmen çalışıyordu.

Bizlerin de hızla yeni koşullara ayak uydurması kaçınılmazdı. Yaşamın diyalektiği, her şey değişir dönüşür, ayak uyduramayan da çağın gerisinde kalır. Önce gazetemizi 15 günlük periyodla dijital olarak yayınlamaya başladık. Kısa süre sonra da günlük dijital gazetemizle her gün işçilerin emekçilerin sesini evlere, işyerlerine, fabrika, atölyelere taşıdık.

Ve normalleşme süreci... Yaşam normal (ne kadar normal olabilirse) seyrine döndü, biz de basılı gazetemizi yine 15 günlük periyodlarla okurlarımıza ulaştırmaya devam ediyoruz. Elimizden geldiği müddetçe günlük haberlerimizi de size dijital olarak ulaştırmaya devam edeceğiz.

Aynı zamanda, bu süreçte oluşan teorik yayın açlığımızı da giderecek teorik bir yayın hazırlığımız sürüyor.

Bugünler, bizim ayrıca Mücadele Birliği gazetesi olarak 30. yılımızı kutladığımız günler... 30 yıl önce Devrimci Emek Dergisi ile başladığımız yürüyüşümüz bugün Mücadele Birliği Gazetesi ile sürüyor... Ve yürüyüş sürmekte... Bu yürüyüşümüzü sizlerle paylaşmak ve aynı zamanda 30 yıllık bir tarih yolculuğu yapmak için bir kitapçık hazırladık.

“Kitapçık” uygun kelime seçimi mi bilemiyoruz. 30 yıllık bir yayın hayatını 1824 sayfaya sığdırmaya çalıştık. Bu çalışma ile 30 yıllık yayın hayatımıza tanık olabileceğiniz gibi, bu 30 yıl içinde ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri de görebileceksiniz. Ancak oldukça kapsamlı bir çalışma olduğu için büyük bir dosya, indirmesi ve elbet incelemesi uzun sürecek bir çalışma... Okumak için tıklayınız... Bunun yanı sıra bu çalışmayı arşivlemek ve/veya çıkış alarak saklamak isteyecekler için baskı boyutunda (ve elbet daha büyük ebatlı kısmı) da ayrıca mevcut. İndirmek ve arşivlemek için tıklayınız...

Yayınlarımızı okuyup okutalım, tüm işçi ve emekçilere ulaştıralım...