HBDH, 15 Ağustos günü bir açıklama yaparak, “Türkiye ve Kürdistan’ın emekçi halkları, yüreği devrim ve özgürlükten yana çarpanlar, HBDH sizi çağırıyor” çağrısı yaptı.

“Birleşik Devrim bir olgudur. Biz öyle arzu ettiğimiz için değil, başka türlü olmadığı, olamayacağı için Birleşik Devrim diyoruz. Madem ki iki ülkenin kaderi birbirine bağlanmış, madem ki tek bir devlet tarafından eziliyor, baskı altında tutuluyoruz, madem ki aynı tekelci sermaye sınıfı tarafından sömürülüyoruz, o halde kurtuluşumuz da ortak olacak” denilen açıklamada, dinci faşist iktidarın güzellikle çekip gitmeyeceği hatırlatılarak HBDH’ın devrimin yolunu gösterdiği söylendi.

“Birleşik Devrim davası, ortak davamızdır. HBDH, Türkiye ve Kürdistanlı devrimcilerin ortak örgütüdür. Devrimden ve özgürlükten yana olan her örgüt, grup ya da kişi HBDH’ne katılmalı, el vermeli, ortak davayı sahiplenmelidir.

HBDH, Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin kolektif aklı, ortak ruhu, merkezi devrimci

karargahıdır” denildi ve “Birleşik Devrim, yerin altında ve üstünde, her alanda, binbir yöntemle örgütlenmelidir. Komiteler ve milisler temel örgütlenme biçimlerimizdir. Kimseden bir şey beklemeden, mahallelerde, fabrikalarda, okullarda bir araya gelin, Birleşik Devrimi örgütleyin, harekete geçin” çağrısı yapıldı.

Özellikle gençliğin milis eylemlerini örnek alması ve geliştirmesi söylenerek devleti, sistem, dinci faşistleri hedef alan eylemlerle insiyatif almaları gerektiğini vurguladı.

Açıklama şöyle sürdü:

“Ayaklanmalar tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Sıra bize geldiğinde hazırlıksız yakalanmak istemiyorsak, şimdi harekete geçelim. Bin bir çeşit komiteler yoluyla yaygın kitle ilişkileri, yetkinleşmiş milis hareketi, yarın patlayacak ayaklanmalar-serhıldanlar içinde bize zaferin anahtarını verecek.

Ortak davamızı, Birleşik Devrimi sahiplenin. Birleşik Devrim biziz. Her birimiz bunu gerçekten içselleştirerek söylediğimizde ve hakkını verdiğimizde, hiç bir güç bizim karşımızda duramaz.

Şimdi faşizmin anladığı dilden konuşma zamanı! Şimdi Devrim Zamanı! Yaşasın Birleşik Devrimimiz!”