“Faşizmin işgal saldırıları karşısında her cephede birleşik devrim bayrağını yükseltelim” diyen HBDH Yürütme Komitesi, 20 Haziran günü bir açıklama yaptı.

İktidarın 15 Haziran’da Medya Savunma Alanlarına, Maxmur Kampına ve Şengal’e dönük kapsamlı bir hava saldırısı; 17 Haziran’da Haftanin’e dönük karadan işgal saldırısı başlattığı söylendi; Şengal bölgesini, Kandil dağlarını ve Güney Kürdistan’ın münferit yerlerini hedef alan bir işgal saldırısına start verildiği iktidarın sözcüleri tarafından dillendirildi.

“Ekonomik olarak büyük bir kriz yaşayan faşist rejim çıkışı kendi sınırları içerisinde ve sınır ötesinde askeri operasyonlarda aramaktadır” denilen açıklamada, “Ülke içerisinde her türlü demokrasi arayışı faşizmin yasak duvarlarına çarpmaktadır. Milletvekilleri tutuklanmakta, belediyelere kayyum atanmakta, hak arayan herkes terörist ilan edilmektedir. Bütün bu konsept içinde faşist iktidar içeride ve dışarıda topyekün bir saldırı konsepti uygulamaktadır. Onun topyekün saldırısı karşısında topyekün direnişle yanıt vermek birleşik devrim güçlerinin görevidir” dendi.

Güney Kürdistan’a yönelik başlatılan işgal saldırısı karşısında Birleşik Devrim güçlerinin bulundukları bütün alanlarda mücadeleyi yükseltmeleri gerektiği söylenen açıklamada, faşizme karşı işçi, emekçi, Kürt, kadın, genç ve bütün ezilen kesimleri birleşik devrim bayrağını yükseltmeye çağırdılar.

“Dağlarda mücadele eden gerilla güçlerimiz, şehirlerde mücadeleyi yükselten milisler, sokaklarda özgürlük için direnen emekçiler herkes faşizme karşı ortak cephede birleşmektedir. Faşist iktidarın saray medyası ‘ha bu gün bitirdik ha yarın bitiriyoruz’ diyerek birleşik devrim güçlerini hedef almaktadır. Ancak ezilenlerin mücadelesi onları var eden çelişkiler çözülmediği sürece bitmeyecektir. Faşizmin bütün psikolojik savaş söylemine rağmen ezilenlerin mücadelesi engellenememektedir. Dağlarda savaşan gerillalar, şehirlerde yükselen milis eylemleri ve yaşamın her alanına hakim olan faşizme diz çökmeme pratiği birleşik devrim mücadelesini güçlendirmektedir.

Bütün bu gelişmeler ışığında Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak faşizmin işgal ve savaş politikalarının karşılığında birleşik devrim bayrağını yükselteceğiz. İşgalciler yenilecek birleşik devrim güçleri kazanacaktır” denilen açıklama;

“Bulunduğumuz bütün alanlarda faşizme karşı var olan bütün imkanlarımızı seferber ederek onu yenilgiye uğratmak için savaşmalıyız. Faşist iktidar sınırları dışında işgal saldırıları yürütülürken onu sınırları içerisinde yaşamın her alanında hedeflemek ve onun işgal saldırılarının yenilgiyle sonuçlanması hedefimizdir” denilerek sonlandı.