< < Deniz, Yusuf, İnan, Savaşa Devam!

“Kavgaya girmişse insan, kırıyorsa zinciri

Bileniyorsa bıçak, çelikleşmişse demir

Deniz, Yusuf, Hüseyin; bunlar senin eserin…

Cüretine bin selam olsun senin!”

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan... Üç mükemmel kafa, üç militan komünist, üç büyük yürek... Baştanbaşa cüretin, cesaretin örneği olan, 68 hareketinin ve 71 silahlı çıkışının devrimci önderleri olan yoldaşlarımız 6 Mayıs 1972’de asılarak katledildiler. Okul sıralarından sokaklara, işçi sınıfının eylemlerinde, yoksul köylülerin toprak işgallerinde, Filistin halkının yanında...

Onlar sadece öğrenci gençliğin sorunlarını değil, parçası oldukları toplumda ezilen, sömürülen, baskıya uğrayan tüm kesimlerin yanındaydı. An geldi faşistlerle amansızca çatıştılar, gençliğe önderlik ettiler, an geldi devrimci zorun zorunluluğu bilinciyle gerilla oldular, devrimin yolunu açtılar.

Onlar için yaşamın anlamı kavgaydı, kendilerini kavgada tanıdılar, anladılar, harekete geçtiler. İşte böylece dersliklerden sokaklara taşarak, işçi sınıfıyla el ele Türkiye ve Kürdistan’da devrim mücadelesinin ilk kıvılcımı oldular. İşte bu topraklarda reformizden, parlamentarizmden kopuşun gerçekleştiği 71 silahlı çıkışının önderleri Denizlerin idam edilerek öldürülmesinin üzerinden 48 yıl geçti. 48 yıl sonra bugün, verdikleri mücadele, cesaretleri, militanlıkları bizlere miras kaldı.

Bugün emperyalist-kapitalist sistem küresel çapta ekonomik ve politik olarak bir çöküşle karşı karşıya. Pandemi süreci bu çöküşü derinleştirdi ve hızlandırdı. Sermayenin egemen olduğu çoğu ülkede son nefesini vermek üzere. Devrimin bu kadar güncel, sosyalizmin bu kadar güçlü olduğu bölylesi bir dönemde biz devrimci gençliğe düşen her yerde Denizler gibi militanca, kararlıca, cüretlice kavgayı büyütmektir.

Denizlerin idam sehpasında haykırdığı “Yaşasın Türk ve Kürt Halklarının Birlikte Mücadelesi” şiarıyla her yeri kavga alanına çevirmek en güncel görevimizdir. Denizleri anmak onlar gibi savaşmaktır, bu yüzden her yerde Denizleşmek için harekete geçelim!

Gelin Denizleri unutturmaya, onların mücadelesinin içini boşaltmaya çalışanlara inat bulunduğumuz her yerde Denizleri sahiplendiğimizi gösterelim! Onların mücadelesinin bizlerin omuzlarında o günkü ateşle ve coşkuyla sürdürüldüğünü haykıralım. Dindar ve kindar bir gençlik yaratmak isteyenlere karşı Denizleşen bir gençlik yaratalım!

İDAMLAR BİZİ YILDIRAMAZ!

DENİZLERİN CÜRETİ DEVRİME YÜRÜYOR!

KAHROLSUN FAŞİZM, YAŞASIN MÜCADELEMİZ!


Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB)