Trump-Netanyahu ikilisinin Beyaz Saray’da açıkladığı “Yüzyılın Anlaşması” üzerine www.leninist.net adresinde TKEP/Leninist bir açıklama yayımladı. “Filistin halkının bizzat kendisinin tasfiyesi” olarak nitelen bu girişimin sonuçsuz kalacağına işaret edilen açıklamada; “ABD emperyalizminin ve Ortadoğu’daki İsrail ve gerici Arap devletleri gibi sadık köpeklerinin çabaları boşuna.

En güçlü olduğu zamanda Filistin Halkına boyun eğdiremeyen, Filistin devrimini bastıramayan, Filistin Halkının özgürlük ve kurtuluş savaşını yenemeyen ABD emperyalizmi bu son çabasından da sonuç alamayacak; plan ve tasarıları tarihin çöplüğünü boylayacaktır.

“Filistin Sorunu”nun çözümü, Filistin devriminin zafere ulaşarak Yahudi halkı da içine alan demokratik Filistin Devletinin kurulmasıdır. Tarihte İsrail diye bir devlet yoktu; gelecekte de olmayacak!

Son yirmi yıldır ABD emperyalizminin hiç bir planı başarıyla sonuçlanmamıştır. Bu bir rastlantı değil; ABD emperyalizminin çöküş sürecinde olmasının bir sonucudur. “Yüzyılın Anlaşması” dedikleri plan da öteki planlarla aynı akıbete uğrayacaktır.” deniyor.

“Türkiye ve Kürdistan işçi sınıfını, devrimci güçlerini ABD emperyalizmi ve İsrail’in planlarına karşı harekete geçmeye, mücadele etmeye; Filistin halkıyla tam ve eyleme dayalı enternasyonal dayanışma geliştirmeye” çağrılıyor.

Açıklamanın tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.