GENÇLİĞE YÖNELİK BASKILAR SÖKMEYECEK!

Yaşadığımız topraklarda iç savaş sert ve dişe diş bir şekilde sürmeye devam ediyor. Kavga sert ve acımasız, sermaye sınıfı işçi sınıfının, Kürt halkının, emekçi kadınların, gençliğin devrim yürüyüşünü durduramadığı için, en acımasız araçlar en onursuz yöntemlerle devrim cephesine saldırıyor. Yoğun polis operasyonları, devlet baskıları, işkenceler, tutuklamalar günlük yaşamın bir parçası haline gelmiş durumda.

Devrimin önünü alamadığı için faşist devlet, devrimin dinamik güçlerinden birisi olan gençliğe saldırılarını özel olarak yoğunlaştırıyor. Örgütlü gençlere yönelik ajanlık dayatmaları, kaçırmalar, tutuklama, işkence ve baskılar ile sonuç almaya çalışan faşist devlet, devrimci, sosyalist, yurtsever gençleri mücadeleden vazgeçirmeye, korkutup sindirmeye çalışıyor. Gençlerin ailelerine gidip aileleri çocuklarını tutuklama, hatta ölüm ile tehdit eden polis, birçok örgütlü gence ve onlarla görüşen devrimci düşüncelere sahip gençlere işbirlikçilik teklif ediyor, devrimcilerle görüşmeyi kesmezse başına kötü şeyler gelebilir diyerek mücadeleden vazgeçirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz haftalarda Adana ve Ankara’da devrimci öğrencilere yönelik polis tacizleri, ajanlık dayatmaları, işbirlikçilik teklifleri gerçekleşti. Arkadaşlarımızın ailelerine gidip çocuğunuzu devrimcilerden uzaklaştırın, mücadeleden vazgeçirin yoksa biz yapacağımızı biliriz diyen polis, birçok arkadaşımızı okulunun tehlikeye gireceği, bursunun kesileceği, yurttan atılacağı, hakkında dosya hazırlanacağı şeklinde tehdit ediyor. Bu saldırı dalgasının sadece devrimci öğrencilere değil ama bir bütün olarak bütün örgütlü gençliğe yapıldığı ve tekil bir saldırı olmadığı görülen bir gerçek. Faşist devlet devrim cephesini yıldıramadığı için en onursuz yöntemlerle devrim saflarını dağıtmak için elinden geleni yapmaya devam edecek. Biz devrimci, sosyalist gençlerin bu saldırılara vereceği en büyük cevap ise kavgayı daha da büyütmek, örgütsüz gençlik kesimlerini saflarımıza kazanmak için daha fazla çabalamak olacaktır. Bu saldırı dalgası biz devrimci öğrencilerin kavgayı büyütmesi ile boşa düşürülecektir. Gençliğin devrimci mücadelesi kazanacak!

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB