DENİZLERİN CÜRETİ, DEVRİME YÜRÜYOR!

BASINA VE KAMUOYUNA

6 Mayıs 1972...Yaşadığımız topraklarda zorlu ama bir o kadar onurlu bir tarih.

6 Mayıs bu topraklarda devrimci mücadelenin önderleri olan, hayatlarını işçi sınıfının, gençliğin özgür yaşayabileceği bir dünya için hiç çekinmeden ortaya koyan Denizlerin ölümsüzleşme günü.

 

İşte ölüme gülerek giden Denizlerin idamının üzerinden tam 46 yıl geçti. İşçi sınıfının, emekçilerin, yoksulların özgürlüğü, insanca yaşayabileceği bir dünya için hayatlarını ortaya koydu Denizler ve bu yolda ölümsüzleştiler.

Denizleri nasıl anlatmak gerek diye sorulursa, “Denizler tepeden tırnağa devrim, tepeden tırnağa cüret, cesaret ve militanlıktı” yanıtı verilebilir. Bu topraklarda zora dayalı mücadelenin yolunu açan Denizler bugün hala her eylem alanında, her grevde ve bu toprakların onurlu her emekçisinin, gencin yüreğinde yaşıyor. Olağanüstü zamanları yaşıyoruz. Bir tarafta küresel çapta hegemonyasını yitiren emperyalist-kapitalist sistem, diğer tarafta yaşadığımız topraklarda içeride-dışarıda savaş, dizginsiz baskı ile emekçilere, işçilere, gençliğe savaş açmış bir iktidar ve her şeye rağmen ona karşı mücadele eden devrimci güçler, işçiler, gençler...

Sermaye sınıfı durduramadığı çöküşünü, dinci-faşizmin en koyu gericiliği ve pervasız saldırganlığı ile engellemeye çalışıyor. Üniversiteler kışlalara çevriliyor, akademi ilerici, sosyalist güçlerden tasfiye ediliyor, okullar, üniversiteler gericilere peşkeş çekiliyor, üniversiteler bölünerek hem gericilerin üniversitelere yerleştirilmesi kolaylaşıyor, hem de üniversiteler sermayenin ihtiyaçlarına göre şekilleniyor. Üniversiteleri bölerek, eğitimin niteliğini düşürerek, okulları sermayeye peşkeş çekerek işsizlik, gericilik sarmalında gençliği geleceksizliğe mahkum ediyorlar. İşte tüm bu saldırıların, gericileştirme dalgasının ortasında Denizleri anmak, Denizler gibi olmak bir kez daha önem kazanıyor. Çünkü Denizler sadece kendi okul sorunları için mücadeleyi yükseltmemiş, bu sorunlara karşı mücadele ederken aynı zamanda işçilerin, emekçilerin, köylülüğün yanında omuz omuza durmuşlardır. 68'in 50.yılında devrimci pratik ve önderlikleri ile bizlere örnek olan Denizler hala sokaklarda, kavganın içinde bizlere ışık oluyorlar.

Tüm bu saldırılara, bizlere karanlığa gömme, sesimizi kısma çabalarına karşı Denizler gibi mücadele etme zamanı! 68'in 50.yılında Denizlerin devrimci cüreti zafere yürüyor. Şimdi Denizleşme zamanı!

 

 

İDAMLAR BİZİ YILIDIRAMAZ!

KAHROLSUN FAŞİZM, YAŞASIN MÜCADELEMİZ!

DENİZ, YUSUF, İNAN SAVAŞA DEVAM!

 

 

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB)