< Asla Teslim Olunmayacak

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi'nin İstanbul Beyoğlu ilçesinde bulunan merkez binası ve gazetenin basımının yapıldığı Gün Matbaası gece yarısı polis tarafından basıldı.

Özel harekât polisleri tarafından yapılan baskınlarda binalar aranarak çalışanlar gözaltına alındı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF) gelen görevliler, gazeteye ve gazetenin basıldığı matbaaya el konularak kayyum atandığını bildirdi. Gazete ve matbaaya yapılan baskında çok sayıda çalışan gözaltına alındı.

Faşist devlet tarafından, gerçekleri yazan basın hedef haline getiriliyor. Sosyalist basının gazetelerine çıkarılan toplatma kararları, yazı işleri müdürlerine verilen cezalar yetersiz kalıyor. Gazetelerin çalışanlarını gözaltına alıp tutuklatmak istedikleri korkuyu yaratamayınca bu kez kapatma yoluna gidiliyor.

Daha önce Özgür Gündem Gazetesi'ni basan, çalışanlarını tutuklayan, gazeteyi kapatan faşist devlet şimdi de Özgürlükçü Demokrasi Gazetesini susturacağını sanarak gazeteye kayyum atamaktadır. Daha önce defalarca basılan mühürlenen, kapatılan, devrimci bir geleneğin parçası olan Özgürlükçü Demokrasi çalışanları derhal serbest bırakılmalıdır. Basın üzerindeki baskılara son verilmelidir.

Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz

Gözaltına Alınanlar Derhal Serbest Bırakılsın