“Kesintisiz Dayanışma” sloganıyla Almanya Köln’de bir araya gelen eylemciler, Alman Sendikalar Birliği (DGB) önünde toplandı.

Sendikalar, kitle örgütleri, çevreciler ve Türkiye sol hareketinden birçok siyasi yapının katılımıyla gerçekleşen eylem, saat 11.00'de başladı. Saat 12.00'de eylemciler, miting alanı olan Heumarkt'a yürüyüşe geçti.

Sloganlarla devam eden yürüyüş yaklaşık bir saat sürdü. Miting alanın dolmasıyla birlikte program da başladı. Sendika ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, büyüyen yoksulluğa dikkat çekerek birlikte mücadele için birlik çağrısı yaptı.

DGB başkanı Yasmin Fahimi, merkezi 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı mitingde kesintisiz dayanışmaya dikkat çekerek mücadele çağrısı yaptı.

Açıklamaların, konuşmaların son bulmasıyla birlikte 1 Mayıs, müzik dinletileriyle devam etti.