< Tutsaklara İşkence Ve Soruşturma

8 Şubat günü Edirne F Tipi’nde saldırıya uğrayan Murat Aktaş’ın ailesi, İHD İstanbul Şubesi’nde bir basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı protesto etti.

"Murat Aktaş ve koğuş arkadaşları üzerindeki baskı ve işkenceye son" pankartı asılan salonda önce Emre Aktaş konuşarak abisinin telefonda anlattıklarını hatırlattı

Saldırı sonrası ağabeyinin kafasında ve kolunda ağrılar olduğunu söyleyen Emre Aktaş, işkenceye uğramalarına rağmen tutsaklar hakkında cezaevi yönetiminin disiplin soruşturması açıldığını söyledi.

Kızı Ekinsu Aktaş da, babasının 17 senedir tutsak olduğunu söyleyerek "Görüşüne gittiğimde şunu gördüm, evet kolunu oynatamıyordu evet işkence yapmışlardı ama bu ne duruşunda ne de gülüşünden hiç bir şey eksiltmemişti. Şunu görüyoruz ki ne işkenceleri ne de tutsak etmeleri devrimcilerin direncinden de gülüşünden de hiç bir şey eksiltemeyecek" dedi.

Cezaevlerindeki saldırıların bilinçli işlendiğini söyleyen abla Gülsenem Çiftçi de devletin siyasi tutuklular üzerindeki tecridi kaldırmasını istedi.