Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde devrimci tutsak Murat Aktaş, geçtiğimiz hafta maruz kaldığı saldırıyı kardeşi Emre Aktaş ile yaptığı telefon görüşmesi ile aktardı.

10 dakikalık görüşmede kardeşinin aktardıkları şunlar:

"Geçtiğimiz bir haftalık süreç içinde 2 kez yer değişikliği yaptırıldık! A-4 hücresi günışığı almadığından çok nemli oluyordu, biz de yerimizi değiştirmeleri için hapishane idaresine daha önce bir dilekçe vermiştik. Uzun süre bu dilekçemizi dikkate almamışlardı. Sonra bir gün gelip; ‘Sizin yerinizi değiştireceğiz’ dediler. Sebebini sorduğumuzda ise ‘Vermiş olduğunuz dilekçeden kaynaklı’ dediler. Bizi yeni hücreye, A-14’e götürdüler. A-14 hücresine yerleştirildiğimizin üzerinden 5 gün bile geçmemişti ki tekrardan gelip; ‘Sizi eski yerinize geri götüreceğiz’ dediler. Biz de bu durumu kabul etmeyeceğimizi, hücreden çıkmayacağımızı söyledik. Hapishane başgardiyanın ve 2. müdürünün başını çektiği kalabalık bir gardiyan grubu-robokop diye adlandırılan- kaldığımız A-14 hücresini basıp bize saldırdılar. Çıkmamak için direnmeye çalıştık ve kolumuzu, bacağımızı kırma pahasına üzerimize çullanıp, işkence ederek bizi çıkarmak istediler. O kadarki bir ara kolumu kıracaklardı. Robocop gardiyanlarının yoğun saldırısı sonucu en son kafamın bir yere vurulduğunu hatırlıyorum, o an bayılmışım. Bir süre sonra gözümü açtığımda koridordaydım, revire çıkarıldım. Adli rapor almak için hastaneye gittim, hastaneden geri döndüğümdeyse karantina hücresine aldılar, bir süre daha burada tutacaklar. Kısacası saldırmak için her şeyi bahane ediyorlar. Biz bu işin peşini bırakmayacağız, suç duyurusunda bulunacağız.”

Kardeşi ayrıca gönderdikleri kitap ve dergilerin de cezaevi yönetimi tarafından çeşitli bahanelerle verilmediğini de belirterek herkesi tutsaklarla dayanışmaya çağırdı.