Bugün sabah saatlerinde yapılan operasyonla yeni bir “Kobanê soruşturması” başladı ve 7 ilde 82 kişi gözaltına alındı. HDP’li yöneticiler hedefteydi. Gözaltına alınanlar “6-8 Ekim eylemleri esnasında açıklamalar yaparak iktidarın Kobanê politikasını eleştirmek ve halka duyarlılık çağrısı yapmak”la suçlandı.

Aradan 6 koca yıl geçtikten sonra, HDP, tıpkı Selo’nun sürekli bu konuda hedefe konulması gibi, hedef tahtasına oturtuldu.

Saldırılar her şeyden önce 6-8 Ekim’de korku içinde kalan egemen sınıfın, “silahlı ayaklanmaya” verdiği cevap ve gözdağıdır. Dinci faşist çetelerin dernek ve tarikat çatısı altında silahlandıkları haberlerinin alabildiğine yayıldığı şu günlerde, açık bir mesajdır.

İkinci olarak tam bir faşist baskı ve susturma girişiminin adımlarıdır. Hitlervari bir koyu baskı imparatorluğu yaratma arzusunun ifadesidir. Sorunu hala “oy oranlarının düşmesi” üzerinden okumak büyük bir yanılgıdır. Dinci faşist iktidar her adımıyla “sandıkla gitmeyeceğini” apaçık ilan etmektedir. Bunu görmeyip hala sandıkta hesaplaşacağını düşünmek saflık derecesinde politik körlüktür.

Üçüncüsü, sermaye sınıfının tüm partileri, kimi CHP’li isimlerin kurumsal olmayan tepkileri haricinde, tamamen sessizlikle bu saldırıları onaylamaktadır. Kimi ellerini ovuşturarak koltuk ve oy hesabı yapıyordur. Ama en nihayetinde hepsi, sistemin bekası için, bir “ayrık otu” olarak HDP’ye yönelik saldırıyı en azından yanlış bulmamaktadır.

Saray’ın ardına dizilen tüm burjuva güçler, istisnasız hepsi, en başta Kürt halkı olmak üzere birleşik devrim güçlerinin yere serildiği bir koyu diktatörlüğü canı gönülden arzulamaktadır.

HDP’li dostlar başta olmak üzere devrimci demokratik kurum ve kişilere yönelik bu faşist saldırıları reddediyor, dostlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz.

Sistem güçsüzdür. 6 yıl önce RTE’nin Kobane için söylediği “düştü düşecek” sözü, tam da bu dinci faşist iktidar ve Türk tekelci kapitalizmi için söylenmesi gereken sözdür. Bütün saldırıları bu gerçeğin altını daha kalın çizgilerle çizmekten başka bir işe yaramamaktadır.

Gezi’yi ve 6-8 Ekim’i unutamıyorlar. Ecel terleri döküyorlar her hatırlayışlarında. Ne var ki, korkunun ecele faydası yok. Saltanatları sallantıda, düştü düşecek!

Mücadele Birliği Platformu