< İzmir Çiğli’de “Harekete Geçelim”

İzmir Mücadele Birliği Platformu 2 Nisan Perşembe günü saat 20.00'da Çiğli'de "Harekete Geçelim" bildirisini dağıttı. Dağıtım esnasında sokak sokak gezilerek bildiri yüksek sesle okundu.

Bildirinin sesli okunması sokaklarda olumlu tepkiler yarattı, insanlar camlardan ve balkonlardan çıkarak alkışlarla destek verdiler.

Bildiride “Sistem çıkışsız. Sistem çöküyor. Bizi de girdabında sürüklüyor. Susarak, durarak kazanacağımız bir şey yok! Biz işsiz kalma korkusuyla sustukça daha çok üzerimize geliyorlar. Sustukça büyüyor işsizler ordusu!

Artık harekete geçmek zorundayız. Durmak, hükümetten ve patronlardan bir şey beklemek faydasız. Hayatta kalmak istiyorsak adım atacağız. Sermaye egemenliğini yıkmak ve emeğin iktidarını kurmak ilk hedefimiz olmalı” deniliyordu. Ve birleşme, örgütlenme çağrısı yapılıyordu: “Her platformda güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Komite ve konseyler, forumlar, meclisler, dayanışma ağları... çeşitli telefon uygulamaları, Whatsapp grupları, sosyal paylaşım ağları… mümkün olan her türlü araç ve yöntemle örgütlenelim. Ya bu salgınla birlikte bu düzeni yıkacağız, ya da korkunç bir felakete sürükleneceğiz!”