< Reysaş İşçileri Yalnız Değildir

ESKİŞEHİR-DİSK Nakliyat İş'e üye oldukları için ihbar tazminatsız işten atılan TÜVTÜRK Reysaş Eskişehir Taşıt Muayene İstasyonu işçilerinin 4 Şubat günü 11.00'de Eğitim Sen Eskişehir Şubesi ile birlikte Hilton Garden’in önünde yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi.

Taşlı sopalı saldırı olabileceği” bahanesiyle basın açıklamasına engel olan polis; otel önünde açıklama yapmanın özel hayata müdahale anlamına geleceğini belirtti. Bunun üzerine işçiler "gönüllüyüz bizi arayın" dedi. Polis tartışma sırasında otelin ve Reysaş'ın patronu olan Durmuş Döven'in Eskişehir Valiliğine dilekçe verdiğini; bu nedenle otel önünde basın açıklamasına izin verilmeyeceğini itiraf etti. İşçiler ve aileler polisin bu ifadesinden sonrası "Siz patronu değil, bizi korumalısınız, hani halkın polisiydiniz" diyerek yoğun tepki gösterdi.

Yaklaşık bir saat süren arbade ortamı sonrasında Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan ve DİSK Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Kücükosmanoğlu ayrı ayrı basın açıklaması yaptı. İşçilerin 5 Şubat itibariyle her gün 14.00-16.00 saatleri arası otelin 20 metre ilerisindeki sokak başında nöbete başlayacakları duyurusu yapıldı. Şube Başkanı Ali Özçelik Eskişehir halkını ve tüm örgütlü kesimleri eylemlerini ziyaret etmeye, güç vermeye çağırdı.