Van F Tipi Hapishanesi'nde Karabak ve Yıldırım'ın 127 gündür sürdürdüğü açlık grevi taleplerinin kabul edilmesi üzerine sona erdi.

Van F Tipi Hapishanesi'nde havalandırmaların üzerine tel örgüler çekilmesini protesto etmek amacıyla 127 gündür açlık grevinde bulunan MLKP’li tutuklular taleplerinin kabul edilmesi üzerine açlık grevini sona erdi.

Van F Tipi Hapishanesi'nde bulunan MLKP’li tutsaklar Kadir Karabak ve Naci Esat Yıldırım’ın, havlandırmalar üzerine tel örgülerin çekilmesini ve sayımlarda arama yapılmasını protesto etmek amacıyla 127 gündür sürdürdüğü açlık grevinin sonucunda Hapishane Müdürü açlık grevi yapan tutsaklarla bir görüşme yaparak taleplerinin kabul edildiğini söyledi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Avukat Savaş Avcı, açlık grevi eyleminin başarıya ulaştığını ve MLKP’li tutsakların taleplerinin kabul edildiğini söyledi.

Avcı, “ Talepler kabul edildiği için Karabak ve Yıldırım açlık grevlerini sonlandırdı. Talepleri Türkiye cezaevlerinde avlulara tel örgüler kaldırılacak, sabah akşam sayımlarında arama yapılmayacak, hücre giriş çıkışlarında arama yapılmayacak şeklindeydi ve bunlarda kabul edildi. Kendileri şu anda hastaneye götürülmüş. TTB’den doktor talepleri de yerine getirilmiştir" açıklamasında bulundu.