< Balıkesir Eğitim-Sen'den Öykü Arin İçin Umut Çağrısı

 

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi, İzmir’de yaşayan lösemi hastası Öykü Arin nezdinde tüm lösemili hastalara umut olmak için kök hücre bağışında bulundu. İzmir Tüm-Belsen 1 Nolu sb Başkanı Çağdaş Yazıcı'nın 3,5 yaşındaki kızı için 16 Ocak günü Balıkesir Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kök hücre için kan veren Eğitim-Sen üyeleri, lösemi hastaları için umut olmanın mutluluğunu yaşadı.

Kök hücre donörü olabilmek için kan veren Eğitim-Senliler kampanyayı 18 Ocak Cuma gününe kadar devam ettirecek.

Eğitim-Sen Şube Başkan Vekili İbrahim Kilciler, kampanya ile ilgili şu bilgiyi verdi:

“Bugün burada Öykü Arin’e kök hücre bağışı yaparak bir yaşam kurtarmak istiyoruz. Bu ülkenin aydınlık yüzlü, vicdan sahibi eğitim emekçileri olarak Öykü nezdinde cisimleşen, ama tüm lösemi hastası çocuklar için yapacağımız bağışla biz de ülkemizde hasta olan tüm çocuklarımızın sağlığına kavuşması için bir adım atmış oluyoruz. Öykü’nün en büyük düşmanı zaman. ‘Ben bunu sonra da bağışlarım’ demeden, hiç zaman kaybetmeden bağışlayarak Öykü ve başka Öykü’lerin yaşamını kurtarmak için bir araya geldik. Kök hücre bağışçısı olacak arkadaşlarımızdan bir bölümü aramızda. Etkinliğimiz cuma gününe kadar devam edecek. Arkadaşlarımızın bağışları sürecek”

Yanlış bilgilendirme sonucunda donör olabilecek insanların donör olmadığını vurgulayan Kilciler, “Yani ‘asla vazgeçemezsin’, ‘hastanede günlerce yatmak zorundasın’ gibi gerçek olmayan bilgiler insanların kafasını karıştırıyor ve bilgi kirliliğine neden oluyor. Böyle bir durum yok. Kök hücre vermekten her an vazgeçilebilir ve öyle hastanede günlerce yatmak falan da söz konusu değildir” dedi