< “Açlık Grevindekilerin Talepleri Yerine Getirilsin”

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu bir basın açıklaması düzenleyerek, İmralı’daki tecride karşı açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve diğer tutukluların taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu (KESK, DİSK, TTB, TMMOB), Öcalan’a uygulanan tecride karşı DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 65 gündür sürdürdüğü açlık grevine ilişkin DİSK/Genel İş 2 Nolu Şubesi’nde basın açıklaması düzenledi.

“Tecrit kaldırılsın, ölümler olmasın” pankartının açıldığı açıklamada konuşan Platform Eşsözcüsü Selvi Ok, en kutsal hak olan yaşam hakkına yönelik gerçekleştirilen bu eylemin doğuracağı sonuçların herkesi ilgilendirdiğini belirterek, “Sayın Leyla Güven ve grevdeki diğer yurttaşlarında henüz büyük sağlık tahribatları oluşmamışken toplumun büyük çoğunluğunun talebi olan kangrenleşmiş büyük sorun olan Kürt sorununun çözümü için diyalog alanları açılmalıdır. Yani toplumun Sayın Leyla Güven‘in ve diğer tutsakların talepleri yerine getirilmelidir” dedi.

Güven'in ve diğer tutsakların yaşamlarının daha fazla tehlikeye girmemesi için ayrımcı uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Ok, yetkilileri ulusal ve uluslararası mevzuatı yerine getirmeye çağırdı. Tecrit ve izolasyonun insanlığa yakışmayan bir uygulama olduğunu söyleyen Ok, cezaevlerinde kalan tutukluların sağlık sorunlarının her geçen gün kritikleştiğine işaret ederek, cezaevlerinde görev yapan ve açlık grevcilerinin sağlığından sorumlu olan hekimleri Malta Bildirgesi’ne uygun davranmaya çağırdı.