DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in 7 Kasım’da Öcalan'a dönük ağırlaştırılmış tecridin sona ermesi için başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi yayılarak sürüyor.

Leyla Güven’in Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlattığı açlık grevi eylemine destek olmak için Mersin HDP il binasında açlık grevine başlayanlara da polis basın yaparak gözaltına almıştı.

Kandıra zindanındaki Sabahat Tuncel de 14 kadın tutsakla birlikte 1 Aralık günü 10 günlük açlık grevine başladı.

3 Aralık günü Van’da da HDP Milletvekili Muazzez Orhan İl Örgütü binasında açlık grevine başladı. Urfa ve Amed İl Örgütleri de açlık grevine başladı.

4 Aralık günü, Mecliste ve İstanbul’da da HDP’liler açlık grevine başladı.

Gözaltıların yaşandığı Mersin’de, milletvekilleri Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan ve Tülay Hatimoğulları açlık grevine başladı. Önceki gece gözaltına alınan HDP’liler de gözaltında açlık grevini sürdürüyor.

Meclis’te yapılan grup toplantısının hemen ardından başlayıp, 2 gün sürecek açlık grevi Grup Toplantı Salonu’nda başladı. Pervin Buldan ile birlikte Berdan Öztürk, Mithat Sancar, Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Şevin Coşkun, Serpil Kemalbay, Habip Eksik, Züleyha Gülüm ve Erdal Aydemir açlık grevinde.

İstanbul’da İl Binasında basın açıklaması yapan HDP’liler, açıklamanın ardından açlık grevine başladılar. İstanbul’da da Hüda Kaya, Dılşad Canbaz, Ali Kenanoğlu ve Saruhan Oluç açlık grevine başladı. Milletvekillerinin açlık grevine başlayacağı salona “Leyla Güven haklıdır. Mutlak tecrit kaldırılmalıdır” pankartı asıldı.