< Notalar Örgütsel Döküman Oldu

Müzik derslerinde kullanılan tartımlar örgütsel haberleşme sayıldı. Bakırköy Zindanından İzmir Kırıklar 2 Nolu F Tipi Zindanına gönderilen mektuba örgütsel amaçlı haberleşme olabileceği kanaatine varılarak komisyonca el konuldu.

Bakırköy Zindanından sakınca görülmeden kuruldan çıkan mektubun Kırıklar 2 Nolu F Tipi Zindanında sakıncalı bulunmasının sebebi ise aynen şöyle "... mavi renkte yazılmış sayfalardan, kareli yaprağın sayfasında, gizli yazışma olabilecek müzik nota işaretleri, nota işaretleri ile birlikte anlaşılamayan şehir isimleri ve farklı terimlerin kullanıldığı görülmüş, örgütsel amaçlı haberleşme olabileceği kanaatine varılmıştır". Zaytung haberi demek isterdik ama malesef ki değil.

Ayrıca Kırıklar 2 Nolu F Tipi Hapishanesinde tutsakların birbiriyle kitap alışverişi de engelleniyor. Tutsaklar kitaplarını ziyaretçileri aracılığıyla dışarıya çıkartıp, bir başka tutsağın ziyaretçisi aracılığıyla yeniden yatırmak durumunda kalıyorlar. Kitap yeniden idareye teslim ediliyor, inceleniyor ve sonra tutsaklara teslim ediliyor.

Siyasi tutsaklara posta yoluyla gelen mektup ve kartların zaten geciktirilerek verilmesi yetmiyormuş gibi bir de buna keyfi olarak el konulması eklendi. Bir şarkı sözünün, müzik notasının ya da kitap değişiminin örgütsel haberleşme olamayacağı veya güvenlik zaafiyeti oluşturamayacağı ortayken tüm bu yapılanların baskı ve tecrit amaçlı olduğu ortadadır.