< < Brüksel Havalimanında Grev Yüzlerce Uçuş İptal Ettirdi

Brüksel Zavantem Havalimanı’nda bagaj hizmetleri sunan Aviapartner işçileri, 26 Ekim günü greve başladı. Brüksel uçuşu gerçekleştiren 29 hava yolu firmasına bagaj hizmeti veren Aviapartner’in grevi, daha ilk günden 100 uçuşu iptal ettirdi. Grev nedeniyle uçuşu iptal edilen ve bagajını alamayan yolcular, hava yolu şirket gişelerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yapılan grevde görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca 24 saat olarak planlanan grev uzadı, 6 gündür sürüyor… Bu süre içinde aralarında THY’nin de olduğu en az 720 uçuş iptal edildi, onbinlerce yolcu grevden olumsuz etkilendi. Grev, 1 hafta sürecek okul tatiline denk getirildi.

CSC Transcom, FGTB-UBT ve CGSLB sendikaları son görüşmeler sırasında taleplerini daha da somutlaştırdılar. Sendikalar, özellikle geçici sözleşme ile çalışan işçilere süresiz sözleşme yapılmasını istedi. Ödenmeyen primler, iş materyalleri, iş kıyafetleri, öğle yemeği molası konuları da talepler arasında. Sendikalar görüşmelerde ilerlemeler kaydettiklerini ancak halen hayati konularda anlaşma sağlanamadığını söylüyor.