< Türkiye Tekelci Kapitalizmi Ve Yapısal Bunalımın Nedenleri Çıktı

 

Türkiye Tekelci Kapitalizmi ve Yapısal Bunalımın Nedenleri

Taylan Işık

Yeni Dönem Yayıncılık

İlk baskısı Ocak 1997'de yayınevimizden çıkan Türkiye Tekelci Kapitalizmi ve Yapısal Bunalımın Nedenleri kitabımız, genişletilmiş yeni baskısıyla yeniden sizlerle.

Yazarın Türkiye ve Kürdistan’da kapitalizmin günümüze kadarki gelişmesini çeşitli yönleriyle ele alıp incelediği bu eserde görmüş olduğumuz şey, kapitalist üretim tarzının 1980’lerden sonra içine girdiği bunalım geçici değil, yapısal karakterde olduğu.

Devlet-tekel bütünleşmesinin gerçekleştiği Türkiye ve K.Kürdistan kapitalizminde üretim araçlarının ve emeğin ileri derecede toplumsallaşması, en sonunda bunların kapitalist kabuklarıyla bağdaşamadıkları bir noktaya varmasına neden olmuştur. Bugün, Türkiye ve K. Kürdistan’da bu kapitalist kabuk, üretici güçlerin gelişiminin önündeki en büyük engel durumuna gelmiştir. Bu nedenle, Türkiye ve K. Kürdistan halkları ya bu kapitalist kabuğu kırarak üretici güçlerin gelişiminin yolunu açacaklar ve böylece gerçek uygarlığa, sosyalizme doğru yol alacaklar ya da çöküşe doğru gidecekler. İlerlemek için sosyalizme doğru yol almak gerekir…

Türkiye ve Kürdistan’da, kapitalist üretim tarzının, 1980’lerden itibaren içine girmiş olduğu bunalımın geçici değil, kalıcı ve yapısal karakterini açıklayan kitap, 1920'li yıllardan günümüze Türkiye ve Kürdistan'da kapitalizmin günümüze kadarki gelişmesini çeşitli yönleriyle ele alıp inceliyor.

Yayınevimizden isteyebilirsiniz.