< < HEMA Maden’de İşçiler Yine Vinçte Eylemde

Bartın'ın Amasra ilçesinde Hattat Holding’e bağlı HEMA Maden’de işçi eylemlerinin yaşanmadığı gün geçmiyor. 17 Ekim günü taşeron firma DENFA’ya bağlı çalışan 2 işçi, 105 gündür ödenmeyen ücretleri için kule vincine çıkarak eyleme başladı. Talepleri kabul edilmeyen işçiler eylemlerini ertesi gün de sürdürdüler.

Tarlaağazı köyünde bulunan maden ocağında çalışan işçilerin eylemi üzerine bölgeye jandarma ekipleri gönderildi. Maden sahasına gelen aileler ise çocukları için endişelendiklerini söyleyerek ücretlerin bir an önce ödenmesini istedi.

Temmuz ayından bu yana ücretlerini alamayan işçiler eve ekmek götüremediklerini, okullar açıldığı halde çocuklarına hiçbir şey alamadıklarını söylüyorlar.

Zor durumda kaldıklarını ve bıçağın kemiğe dayandığını söyleyen işçiler kule vincinde çektikleri video ile ücretlerinin 18 Ekim günü 13.00’e kadar yatırılmasını istemişti. Patronlar ise işçilere 1 aylık ücretlerinin ödenmesi karşılığında eylemin sonlandırılmasını önerdi. Bu teklifi kabul etmeyen işçiler eyleme devam ediyor.

Bu esnada, işçiler vincin üzerine çıktığında maden sahasının asansörleri durduruldu. Sabah saatlerinde maden sahasına inen 15 işçi de maden sahasında mahsur kaldı. Maden sahasının başka bir çıkışı olmadığı için eylem sonlanmadan işçilerin çıkışı imkansız duruma geldi.

HEMA Maden'de geçtiğimiz ay da 2 işçi ücretlerin ödenmemesine tepki göstererek kule vincinde 5 gün sürdürdükleri eylem sonucu ödenmeyen ücretleri ödenmişti.