Teslim Demir Sonsuzluğa Uğurlanıyor.

 

EKİM hareketinin ve Türkiye Komünist İşçi Partisi’nin (TKİP) kurucu kadrolarından Teslim Demir (Sinan) İzmir Buca’da sonsuzluğa uğurlanıyor.

İzmir BDSPnin yoldaşları için düzenlediği tören Buca Cemevinde yapılıyor. Tören, BDSP nin konusmasiyla başladı. Devrimci Köz ve Mücadele Birliği temsilcilerinin konuşmalarından sonra şiirler ve marşlarla devam ediyor. Cemevinden baslayan toren mezarbasinda devam edecek.

1952 doğumlu Demir’e Mayıs ayı başında ileri derecede kanser teşhisi konmuş, 29 Eylül günü Almanya’da yaşamını yitirmişti. TKİP’ten yapılan açıklamada “EKİM hareketi ve TKİP’nin kurucu kadrolarından biri olan Sinan yoldaş, biz yoldaşlarına ve ailesine gelen başsağlığı mesajlarının da tanıklık ettiği gibi, siyasal yaşamı ve mücadelesi yalnız bir partiye sığamayacak türden devrimcilerin nadir örneklerinden biridir. 50 yıllık kesintisiz mücadele yaşamı yalnız kararlılık ve inancın, mücadeleye sonsuz bağlılığın değil, siper yoldaşlığının, devrimci değer ve ilkelere sadakatin özlü örnekleri ile doludur.

Bütün devrimci, demokrat, ilerici güçleri, uğruna bir ömür boyu mücadele ettiği işçileri, gençleri, kadınları, tüm emekçi halkımızı, Türkiye devrimci hareketinin bu yarım asırlık çınarını, zor dönem devrimcisini uğurlamak için düzenlenecek törene davet ediyoruz” denmişti.