Esenyurt Özel Doğa Hastanesi'nde tabela takma işini yaparken akıma kapılarak iş cinayetinde yaşamını yitiren Eren Eroğlu'nun davasında sonuç alınamıyor. Bugün Bakırköy Adliyesi'nde görülen dava bu kez de heyet değişikliği ve görüş ayrılığı nedeniyle ertelendi.

İSTANBUL – Esenyurt'ta 31 Ekim 2013 tarihinde Esenyurt Özel Doğa Hastanesi'nde tabela takma işini yaparken akıma kapılarak yaşamını yitiren Eren Eroğlu'nun iş cinayetinden sorumlu olanların yargılanması için açılan dava Bakırköy Adliyesi'nde görülmeye devam ediyor.

Eren Eroğlu davasının bugün görülecek duruşması öncesi Bakırköy Adliyesi önünde bir araya gelen Adalet Arayan İşçi Aileleri bir basın açıklaması düzenledi.

“17 Yaşında Hastanede Korunmasız Önlemsiz Tabela Asarken Yüksek Gerilime Kapılarak Hayatını Kaybetti – Eren Eroğlu 31 Ekim 2013- Kaza Değil Cinayet” yazılı pankart açan Adalet Arayan İşçi Aileleri “Kaza Değil Cinayet”, “Eren Eroğlu'nu Unutmadık, Unutturmayacağız” sloganları attı. Aileler adına basın açıklamasını Sema Erdem yaptı.

Eren Eroğlu'nun Esenyurt Özel Doğa Hastanesi'nde elektrik akımına kapılarak 31 Ekim 2013'te bir iş cinayetinde hayatını kaybettiğini hatırlatan Sema Erdem, olayın gerçekleştiği günden bu yana “Eksiksiz bütün sorumlular yargılanmalı” çabasıyla adalet arayışında olduklarını ifada etti. Yüksek gerilim hattının altında bina yapılmasına ve iskan yapılmasına izin verenlerin, o binanın hastane yapılmasına izin vererek suç işlediklerini ve yargılanmaları gerektiğini belirten Erdem, önce Sağlık Bakanlığı'nın soruşturmaya izin vermediğini, itirazları üzerine İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. İdare Dava Dairesi'nin Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yargılanması yönünde karar vererek dosyayı Büyük Çekmekce Cumhuriyet Savcılığına gönderdiğini aktardı.

Dönemin Esenyurt Belediye Başkanları Gürbüz Çapan, Necmi Kadıoğlu, diğer belediye yetkililerinin yargılanması taleblerinin ise , Danıştay 1. Daire Başkanlığı tarafından 2 ye karşı 3 oyla reddedildiği bilgisini veren Erdem, “Bu karara karşı AYM ne bireysel başvuru yoluna gidilmiştir. Hastane sahibi ve hastane Yonetim Kurulu uyeleri hakkındaki suç duyurumuz Büyükçekmece Cumhuriyet savcılığında bekletilmektedir. Mucadelemiz tum sorumlu kamu görevlilerinin ve hastane sahıbi ve yöneticilerinin yargılanmasını sağlayıncaya kadar sürecek . Tüm yargı yollarını tüketinceye kadar , etkin bir yargılama yapılıp sorumlular cezalandırılıncaya kadar hesap sormaya devam edeceğiz” dedi.

Başka canların yanmamasını, başka annelerin ve babaların ağlamaması için bir araya gelerek, bu memleketin geleceği içın, işçi sağlığı ve iş güvenliği için, sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için, kanundışı çalışma koşullarını sona erdirmek için davalarımızın takipçisi olmaya devam ettirdiklerini söyleyen Erdem her ayın ilk pazar günü Galatasaray Meydanı'nda Vicdan ve Adalet Nöbeti tutmakta olduklarını hatırlatarak taleplerinden birinin de 28 Nisan’ın Anma ve Yas Günü Ilan edilmesini talep ettiklerini söyledi.

Sema Erdem “Bütün kaygımız ve mücadelemiz, ekmek mücadelesinin işçinin hayatına mal olmaması içindir. Çalışırken ölmemek içindir. Denetim sorumluluğu olanların görevlerini gereği gibi yapması içindir.

Biliyoruz ki bu kararlılığımız sayesinde sorumlular adalet karşısına çıkarılıyor. Biliyoruz ki adalet isteğimize yemen destek güçlendıkçe, çalışırken hayatını kaybedenlerin, yaralananların sayıları azalacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Aileler açıklamadan sonra duruşmaya girdiler. Duruşmanın ardından aileler davadan yine sonuç alınamadığını bu kez de heyetin değişmiş olduğu ve yeni heyetin dosyayı incelemesi gerektiği, görüş ayrılıklarının olabileceği gerekçesiyle 7 Aralık 2018 tarihine ertelendiği bilgisini verdi.