< Kirazlıtepe’de Rant Yıkmı ve 30 Gözaltı

İstanbul Üsküdar’da bulunan Kirazlıtepe Mahallesi’nde emekçilerin tepkisine rağmen “kentsel dönüşüm” adı altında yıkımlar yapılıyor. Dün mahalle halkının tepkilerine rağmen devam ediyor. Mahallede Esentep Camii'ni yıkmak için gelen belediye ekiplerine halk tepki gösterdi. Yıkıma tepki gösterenlere polis gaz bombalarıyla saldırdı ve gözaltlar yapıldı. Bu saban 04.00 sıralarında polis barikatıyla çevrilen cami iş makineleriyle yıkıldı.

İSTANBUL – Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde 'kentsel dönüşüm' adı altında rant yıkmıları yapılıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında mahalle halkının evlerini boşaltması isteniyor. Mahalle halkı rant projesine onay vermesi için çeşitli yollarla zorlanıyor.Yıktıkları binaların molozlarını mahalle ortasında bırakan Üsküdar Belediyesi evini rantsal dönüşüme vermek istemeyen emekçileri böylelikle baskı altına almaya devam ediyor.

 Dün Kirazlıtepe Mahallesi'nde bulunan Esentepe Camii'nin yıkımı için gelen belediye ekiplerine mahalledeki emekçiler tepki gösterdi.

Caminin yıkımı için çevik kuvvet ve zabıta eşliğinde yıkım ekiplerinin gelmesi üzerine emekçiler cami çevresinde toplanarak yıkımı engellemeye çalıştı.Gece geç saatlere kadar emekçiler bekleyişini sürdürdü.

Üsküdar Belediyesi, Esentepe Cami'ni yıkmak için bu sabaha karşı operasyon düzenledi.Çevik kuvvet ekipleri ve zabıta ile camii çevresinde barikat kuruldu. Sabaha caminin yıkımını engellemek isteyernlere gaz bombalarıyla saldırılarak 30'a yakın kişi gözaltına alınarak caminin yıkımına başlandı.

 

Yıkımı Engellemek İçin Camiden Çağrı

Kirazlıtepe'de yıkıma karşı çıkan emekçiler dün sabah yıkım ekiplerinin gelmesi üzerine Üsküdar halkına yıkıma engel olunması için camiden "Belediye zabıta memurları da burada. Birazdan camimizi yıkmağa yıkım ekipleri de gelebilir. Tüm Kirazlıtepe halkımızı acilen Esentepe Cami önüne bekliyoruz" çağrısında bulunmuşlardı.

 

Dindar İktidar Rantsal Dönüşüm Cami Yıktırdı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1986 yılında ilk kez 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren ekim ayının ilk haftasını Camiler Haftası olarak ilan etmişti. O günden itibaren ekim ayının ilk haftasında 1-7 Ekim tarihleri Camiler Haftası olarak kutlanıyor. İslamiyet ve dini değreğler üzerinden politika yürüten iktidar “Rant söz konusuysa gerisi teferruat” anlayışını bir kez gösterdi.

Esentepe Camii, Üsküdar Belediyesi tarafından 2014 yılında restore ettirilmişti.