< Sağlık Çalışanlarına Saldırılar Devam Ediyor!

İstanbul Bahçelievler'de özel bir hastanede görev yapan psikiyatri uzmanı Dr. Fikret Hacıosman, 2 Ekim 2018 günü hastanede çalışırken eski hastası olduğu iddia edilen kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başından yaralanan hekim, yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesinin ardından akşam saatlerinde yaşamını kaybetti.

Türk Tabipler Birliği bugün, (3 Ekim) tüm şubelerini hastane önlerinde ve alanlarda oturma eylemi, açıklama yapmaya çağrıldı.

12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Türkiye Psikiyatri Derneği İzmir Şubesi de destek verdi. Eyleme ağırlıklı olarak hekimlerin katıldığı görüldü.

Uzun süredir sağlık çalışanlarının mesleki/ekonomik çıkarlar üzerinden bölünmesi son dönemlerde her meslek grubuna yönelik saldırılara topyekun cevap verme gücünün bölünmesi bu eylemlere de yansıdı.

Mücadele Birliği/ İzmir