< < Migros Alışveriş Sepetlerini Sakladılar, Haklarını İstediler

Real ve Uyum/Makro Market işçileri Levent’teki Media Markt, Yenibosna’da Koçtaş AVM, Starcity AVM’de "Kasa Kilitleme Eylemi" ve Güneşli Metro önünde basın açıklaması yaptılar.

İSTANBUL -Real Market, Uyum/Makro Market işçileri haklarını alabilmek için birlikte eylemler yapmaya devam ediyor. Market işçileri gasp edilen hakları için birlikte mücadele yürütürek birlikte eylemler yapıyorlar. Market işçileri 29 Ağustos günü Media Markt, Koçta, AVM, Starcity AVM ve Migros mağazalarında eylemler gerçekleştirdi.

Media Markt’ta Kasalar Kilitlendi

İlk eylem Levent’teki Media Markt Genel Müdürlüğü’nün de bulunduğu mağazada gerçekleşti. Media Markt mağazasına giren işçiler kısa zamanda tüm kasaları kilitledi. Kasa önünde kuyruklar oluştu. Müşterilerin bazıları işçilere destek vererek alışveriş yapmadan mağazadan ayrıldılar. Kasa kilitleme eyleminden sonra mağaza önünde bir süre sloganlar atılarak beklendi. Daha sonra yapılan basın açıklaması ile buradaki eylem bitirildi.

               

Koçtaş AVM ve Starcity AVM Eylemlerinde MİGROS Alış Veriş Sepetleri Saklandı

Koçtaş AVM ve Starcitiy AVM’de bulunan MİGROS Mağazalarında ayrı ayır eylemler yapıldı. Her iki yerde de bulunan Migros mağazalarına giren Uyum/Makro Real işçileri ve Nakliyat İş Sendikası yöneticileri, alış veriş yapmak için sepet bulamayınca yaratıcılıklarını kullanarak çamaşır sepetlerini, plastik mutfak sepetlerini, büyük tava ve tencereleri kullanarak içlerini aldıkları ürünlerle doldurdular. Kasalara geldiklerinde önceki eylemlerde olduğu gibi tüm kasiyerler işverenin talimatı ile kasaları terk ettiler. Uzun bir süre mağazaların içerisinde konuşmalar yaparak eylemlerine devam eden işçiler Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanın Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun konuşmasının ardından sloganlar ve alkışlarla durumu protesto ederek basın açıklamalarını yapmak üzere dışarı çıktılar.

Eylemler sırasında MİGROS mağazalarının içinde bulunan müşterilerde aldıkları ürünleri kasalardan geçiremeyince MİGROS yönetimine tepki gösterdiler.

                    

Güneşli Metro Özel Güvenliği İle Kapıya Etten Duvar Ördü

Market işçilerinin üçüncü eylem alanı Güneşli Metro Mağazası oldu. Mağazanın önüne geldiklerinde Metro’dan alışveriş yapmak için mağazaya girmek istediler. Ancak giriş kapısını özel güvenlik personeli etten duvar örerek kapattı. Özel güvenlikle birlikte mağazanın bahçesinde polis de önlem aldı. İşçileri içeriye almayan mağazanın Güvenlik Müdürü ile işçiler arasında tartışma yaşandı.

İşçiler içeriye giremeseler de bulundukları kapı özel güvenlik tarafından kapatılınca o kapıdan araçla girmek isteyen müşteriler de giremediler. Bir süre burada eyleme devam eden direnişçiler konuşmalar yaparak, sloganlar atarak mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha belirttiler.

Eylemlerden sonra yapılan açıklamalarda işçiler haklarını alıncaya kadar yılmadan, bıkmadan direnişe ve mücadeleye Nakliyat-İş Sendikasının öncülüğünde devam edeceklerini belirttiler.

"Metro işvereninin şikayetleri, gözaltılar, provokasyonlar bizleri yıldıramaz" diyen Real ve Uyum/Makro Market işçileri mücadele zaferle sonuçlanıncaya kadar METRO, MEDİA MARKT ve MİGROS mağazalarının eylem alanı olmaya devam edeceğini bir kez daha ifade ettiler.

Basın açıklamasın da konuşma yapan Ali Rıza Küçükosmanoğlu’da AVM’lerdeki özel güvenliklerin işçilere yönelik saldırılarını protesto ederek bu tür baskıların işçileri yıldıramayacağını belirtti. Nakliyat-İş Sendikası olarak işçiler haklarını alıncaya kadar işçilere sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Eylemler bittikten sonra, Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı ve Örgütlenme Daire Başkanı ve Real İşçilerin hakkında Metro suç duyurusunda bulunduğu için Bağcılar Asayiş Büroya toplu bir biçimde ifade vermeye gittiler.