Dersim'in Pülümür ilçesinde TSK ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren DKP/BÖG gerillası Barış Mustafa Kalafat, Gazi Mahallesi Mezarlığı'ndan son yolculuğuna uğurlandı.

İSTANBUL -Dersim'in Pülümür ilçesinde TSK ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren DKP/BÖG gerillası Barış Mustafa Kalafat, Gazi Mahallesi Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreniyle Gazi Mahallesi Mezarlığı'ndan son yolculuğuna uğurlandı.

Polisin mezarlık çevresini abluka altına aldığı görüldü. Kalafat, mezarlıkta yapılan saygı duruşu sonrasında toprağa verildi.

Kalafat'ın abisi, kardeşini Aziz Güler ağabeyinin yanına gömdüklerini ve ona emanet ettiklerini dile belirterek "Gökhan ağabeyine, Ulaş ağabeyine, Eylem'e, Bedrettin'e, hepsine bizden çok selam götürmesini istiyoruz" dedi. Kalafat'ı uğurlamaya Aziz Güler'in babası da geldi.

Törende Devrimci Parti adına yapılan konuşmada  Denizlerden, Mahirlerden, İbolardan, Kemal Pirlerden alınan devrim bayrağını son olarak Barış'ın sırtladığı ifade edildi.

Kalafat'ın arkadaşları ise bu uğurda, bu mücadele azmiyle, bu kararlılıkla zafere yürümeye söz verdiklerini dile getirdi.

Mezarlıkta yapılan saygı duruşu sırasında zırhlı polis araçlarından sirenler çalınarak ses bastırılmaya çalışıldı.