Sendika üyesi oldukları için işten atılan Flormar işçileri bayram tatilinin ardından aynı kararlılık ve coşkuyla fabrkia önünde eyleme devam ediyorlar. Flormar işçileri "Sendikalı olmak anayasal haktır ve biz sendikalı olarak işlerimize geri dönünceye kadar buradayız, mücadelemizi sürdüreceğiz"diyerek emekten yana olan herkesi eyleme gelerek ve Flormar'ı boykot ederek destek vermeye çağırdı.

KOCAELİ- Gebze Organize Sanayi'de bulunan Flormar fabrikasında daha iyi çalışma koşulları ve sorunlarının çözümü için Petrol İş Sendikası'nda örgütlenmelerinin ardından gruplar halinde işten atılan ve sayıları 132'yi bulan işçiler bayram tatilinin ardından aynı coşku ve kararlılıkla yine fabrika önündeler.
Bayramda fabrikanın kapalı olması nedeniyle fabrika önüne gelmeyen işçiler tatilin hemen ardından fabrika önünde eylemlerine devam ettiler.
Mücadele Birliği Platformu olarak bayram tatili sonrası ilk günümüzü Flormar işçileriyle birlikte geçirebilmek için Gebze'deydik.

Bugün 105. gününe ulaşan çoğunluğu kadın Flormar işçileri her gün fabrika önüne geliyor. Çalışan işçilerin çay ve yemek paydoslarında, mesai bitimlerinde onlara seslenerek, sendikalı olmanın anayasal demokratik bir hak olduğunu ve bu hakların sahip çıkmaları, kendilerine destek vermeleri çağrısında bulunuyor.

Flormar'ın direnişteki işçilerle çalışanların irtibatını kesmek için fabrika çevresine tel örgüler çektirmesi işçilerin içerideki işçileri ulaşmasına engel olamıyor. Çay ve yemek molasında, mesai bitimine doğru tabureler üst üste dizilip üzerine çıkılarak içerideki işçilere sesleniyorlar.
Molalar ve vardiya değişimlerinde müzik eşliğinde slogan atarak halay da çeken işçiler arkadaşlarına seslenerek, "Bizler onurlu bir yaşam ve insanca şartlartda çalışabilmek için sendikalı olduk. Bu anayasal bir haktır ve sizler de yarın bizim yaşadıklarımızı yaşamak istemiyorsanız sendikalı olmaktan vaz geçmeyin. Bizlere destek vermek sizlerin de haklarınıza sahip çıkmanız demektir" diyerek çağrıda bulunuyorlar. 

Bugün de müzik yayını eşliğinde slogan atarak halk oyunları oynayan işçiler çalışan arkadaşlarına seslendiler. Petrol İş Sendikası İşyeri Temsilci Ayhan Dilekçi içeride çalışan arkadaşları yemek molasına çıktığında taburelerin üzerine çıkarak, iki kadın işçi ses aracının üzerine çıkarak arkadaşlarına seslendi.

Fabrika bahçesine çıkan işçilere duvar üzerinden seslenen Ayhan Dilekçi "Arkadaşlar hepimiz alınterimizle ekmeğimizi kazanmak için çalışıyoruz. İnsanca koşullarda çalışmak istedik ve sendikalı olduk. Sendikalı olma anayasanın yasaların bizlere tanımış olduğu bir hak ve biz sadece bu hakkı kullandığımız için işten atıldık" dedi. Arkadaşlarına sendikalı olmaktan ve işten atılan arkadaşşlarına sahip çıkmaktan vazgeçmemelerini söyleyen Dilekçi "Geleceğinize, çocuklarınızın geleceğine sahip çıkmak, onurla yaşamak istiyorsanız zincirlerinizi kırın. Patronların baskısına boyun eğmeyin, haklarınızdan, haklı olanın yanında durmaktan vazgeçmeyin" dedi.

Flormak işçileri, emek dostlarından, kendilerine destek vermelerini eğer Gebze'ye gelemiyorlarsa Flormar ve Yves Rocher ürünlerini boykot etmelerini istiyorlar. Bulundukları şehirde, semtte bu markaların mağazaları ve bu markaların ürünlerini satan yerler varsa burada müşterilere "Sendikalı oldukları için 132 işçinin işten atıldığını ve onlar işlerine iade edilinceye kadar bu ürünleri boykot etmelerini" ve sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunarak destek vermelerini bekliyorlar.

Flormar işçileri, "Hiç birimiz işten atıldığımızda böylesine güçlü ve kararlı bir direniş olacağını düşünmemiştik, ama yaşadıklarımız bizim gücümüzü arttırdı. Flormar, Yves Rocher patronlarına, bizim eylemimize yasaklamaya çalışan yetkililere sesleniyoruz. Biz anayasal ve demokratik haklarımızı kullanıyoruz ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Sendikalı olarak o fabrikaya girecek ve çalışacağız. Eğer sorun istemiyorlarsa bir an önce bizleri işe geri alsınlar" diyerek mücadeledeki kararlılıklarını belirtiyorlar.