< Ankara İHD'den Cumartesi Anneleri'ne Destek

İstanbul'da Cumartesi Anneleri'nin 700. Hafta eylemine meydana gelen şiddet ve gözaltılar için İHD Ankara şubesi önünde basın açıklaması yapıldı .

ANKARA - İstanbul'da Cumartesi Anneleri'nin 700. Hafta eyleminin yasaklanması, polisin saldırısı ve gözaltılar İHD Ankara Şubesi önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

İHD Ankara Şubesi önünde toplanan insan hakları savunucuları "700 Haftadır Adalet Arıyorum" yazılı pankart açtı. Basın açıklamasında HDP milletvekili Kemal Bülbül, yakınını kaybeden insanların haklı olarak hukuku da aşan bir meşruiyet içinde bir meydanda oturup bunun hesabını sorduklarına dikkat çekerek "Bu suçu işleyen de bu talebi suç olarak görüp saldırıp insanları gözaltına alıyor .Bu gösteriyor ki gözaltında kaybetme politikası devam ediyor .

İnsanlığa karşı suç kavramı ilk defa 2 dünya savaşı sırasında Yahudi soykırımına karşı kullanılmıştır. İnsanlığa karşı suç kavramı yetersiz kalıyor hukuki yanımda üretmek gerekiyor .

Seksen yaşındaki anne 30 yıldır kayıp cocuğunu arıyor olmasına rağmen anne suçlu görülerek yerlerde sürüklenerek gözaltına alınıyor" dedi.

Uygulanan bu şiddeti ise devletin hukukla açıklamayaçalıştığını fakat bunun hukukla açıklanacak bir durum olmadığını ifade eden Bülbül "Bu hukukla açıklanacak bir durum değil bu insanlığa karşı suçu da aşan bir şey. Faşizm tabiri dahi bunun için yetersiz" dedi.