< Şengal’e TSK Bombardımanı

4 Sene önce bugünlerde, IŞİD’in katliamına uğrayan, “74. ferman”ı Şengalde yaşayan Ezidiler oturmuştu dünyanın gündemine.

Peşmergenin halkın elinden silahları toplayarak çekildiği, Güney Kürdistan yönetiminin kaderine terk ettiği Ezidi Kürtlerini bir avuç HPD gerillası korumuş, onbinlercesini Şengal Dağında hayatlarını kurtarmıştı.

Geçtiğimiz 4 yıl içinde kendi yönetimini kuran ve topraklarına sahip çıkan Şengal halkına TSK’ya ait savaş uçakları bombardıman düzenledi. Dün Şengal’in Şilo vadisi ve çevresi saat 17.00 civarında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) savaş uçaklarıyla bombalandı. Bombardıman sırasında seyir halindeki bir aracın vurulduğu ve yaralıların olduğu öğrenilirken, bölgede insansız hava aracı olan keşif faaliyetleri de devam ediyor.

Akşam saatlerinde aralıklarla bombardıman devam ederken, Şengal Êzidî Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengali (İsmail Özden), aracına yapılan suikast sonucu hayatını kaybetti.

Zeki Şengali’nin aracı, Şengal’in vurulmasından 1 saat önce, saat 16.00 civarında Türk savaş uçakları tarafından vuruldu…

TC, Kürt halkının, hangi coğrafyada olursa olsun, özgür ve barış içinde yaşamasına izin veremeyeceğini gösteriyor.