< < Evvel Temmuz Festivali’nde İlk Gün

Antakya Samandağ'da her yıl yapılan ve bu yıl 19.'su düzenlenen festivalde Mücadele Birliği Platformu ve birçok devrimci kurum festival alanında stantlar açarak emekçi halklar ve gençlerle bir araya gelindi.

Festivalin ilk günü (11 Temmuz) öğle saatlerinde, Devrimci Öğrenci Birliği olarak gençlerle bir araya gelinerek süreç hakkında fikir alışverişi yapıldı. Yoğun tartışmalar sonunda alınan ortak bir kararlar, önümüzdeki günlerde Mücadele Birliği Gazetesinde bir yazı olarak sizlere ulaştırılacak.

Festival, saat 16.00 ve 18.00'da yapılan iki panelle devam etti. Bu panellerden ilki “Türkiye'de yeni rejimin inşası ve sosyal politik durum üzerine yansımaları”, diğeri ise “Ortadoğu'da değişen siyasal dengeler ve ülkemize etkileri” oldu.

Akşam etkinliklerinde tüm devrimci kurumlar festival alanında stantlarını açarak halklarla buluştu. Ve son olarak sahneye Kaldırım Müzik Topluluğu çıktı ve her dil ve kültürde şarkılarını seslendirdi.

İlk gün halaylarla son buldu.

Mücadele Birliği Platformu/ Antakya