HBDH Yürütme Komitesi, 9. yılında Suruç Katliamı için bir açıklama yayınlayarak “33’lerin Düşlerini Yaşatacağız! Rojava Devrimi’ni Savunacağız!” dedi. Yürütme Komitesi’nin açıklamasında şunlar yer aldı:

Sınıflı toplumların oluşumuyla, zulme ve haksızlara karşı başkaldırı tarihin her dönüm noktasında egemenlerin bütün engellemelerine rağmen gerçekleşmiş ve gerçekleşmeye devam etmektedir. Haksızlığa karşı ilk taşı atandan Spartaküs ayaklanmasına, Fransız İhtilali’nden Paris Komünü’ne, Ekim Devrimi’nden Rojava Devrimi’ne... Tarihi ileri taşıyan, ezilenlerin mücadelesini ileriye taşıyan devrimler olmuştur.

Günümüzün de Ortadoğu coğrafyası için bir dönüm noktası olan Rojava Devrimi, Kürt halkının ve özgürlük arayan Kuzey Suriye halklarının baskıya ve zulüm sistemine bir başkaldırı, özgür, eşit, birlikte yaşamı inşaa etme ve birlikte savaşma iradesinin ortaya koyulmasıdır. Rojava devrimi ezilenlerin sesi olarak tıpkı kendinden önceki devrimlerde olduğu gibi enternasyonal mücadelenin önemli bir çekim merkezi oldu. 12. Yılında bu şanlı devrimi selamlıyor, bölgede ve dünyadaki diğer devrimlere tecrübelerinin yol göstereceğini belirtmek isteriz.

AKP-MHP faşist iktidarı Rojava Devrimi'nin ilk gününden itibaren devrimin tasfiye edilmesi ve bölgede Kürdistan'ın diğer parçalarına yayılmaması için sürekli olarak bir düşmanlık politikasının yürütücüsü olmuştur. Rojava Devrimi'nin varlığı ve onun bölge halklarında oluşturacağı ilgi Erdoğan iktidarının en önemli korkularından biri olmuştur. Kürt halkının ve bölge halklarında oluşan özgürlük arayışını, Erdoğan iktidarı doğrudan kendisi için tehdit olarak görmektedir. Bu temelde Rojava Devrimi'ni boğmak, gücü yetmediği koşulda, devrimi kuşatarak zayıflatma çabaları hep faşist iktidarın temel yönelimi olmuştur.

Kobane'ye dayanışma için gitmek isteyen 33 düş yolcusu, AKP-IŞİD faşizmi tarafından katledildiler. Burada gerçekleşen katliam Türkiye ve Kürdistan halklarının ortak mücadelesine dönük yapılmış bir saldırıdır. Enternasyonal gençlerin katledilmesi aynı zamanda Kuzey Kürdistan, Rojava ve Medya Savunma Alanları'na dönük başlatılan işgal saldırısının da startı verilmiş oldu. Faşist iktidarın, bugün de sürdürdüğü çökertme planı, Suruç katliamıyla pratikleşmeye başlamış oldu.

Bu enternasyonal mücadele uğruna yola çıkan 33 düş yolcusu AKP-IŞİD faşizmine karşı, tarihin dönüm noktalarından biri olan Rojava Devrimi’yle dayanışmak için çıktıkları yolda ölümsüzleştiler. 33 düş yolcusunun kararlı duruşları Birleşik Devrim mücadelemizde bizlere yol göstermektedir. Bugün 33’lerin düşlerine, amaç ve ideallerine bağlılıkla Birleşik Devrim mücadelemizi yükseltiyoruz, yükselteceğiz!

AKP-MHP faşizmi, bugün devletin bütün imkanlarını kullanarak Kürt özgürlük hareketine dönük topyekün bir imha savaşı yürütmektedir. Kullandığı kimyasal silahlar, zindanlardaki tecrit politikası, şehirlerde devrimci güçlere uyguladığı baskı politikaları, Rojava Devrimi’ne tehditleri faşizmin yürüttüğü imha ve tasfiye saldırılarının toplamını oluşturmaktadır. Faşizmin bütün saldırılarına rağmen Kürt özgürlük mücadelesi ve birleşik devrim hareketini tasfiye etme hedefine ulaşamamıştır. Birleşik devrim hareketinin gelişimini ve güçlenmesini engelleyememiştir. Faşizmin Birleşik Devrim mücadelesinin gelişmesinden duyduğu korku onu daha saldırgan bir zemine götürmektedir. Çöküş sürecine giren AKP-MHP faşizmi ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşamakta işçi ve emekçiler üzerindeki baskıyı ve vergileri artırarak kirli savaşı finans etme çabası içerisindedir.

AKP-MHP faşizmi, son dönemde Medya Savunma Alanları'na dönük işgal politikasını derinleştirmektedir. Bu konu da Barzani ailesi ve KDP, işgalci faşizmin başarı kazanması için bütün imkanlarını seferber etmektedir. Özgürlük gerillalarının ortaya koyduğu direniş karşısında zor duruma düşen faşizm, her türlü savaş suçunu işleyerek gerillaların iradesini kırma çabası içerisindedir. Sivilleri hedef almakta ve kimyasal silahlar kullanarak savaş suçları işlemektedir.

Bizler, Birleşik Devrim Hareketi olarak, dağlarda gerillalarımız, şehirlerde milislerimiz, zindanlarda yoldaşlarımızla faşizme karşı savaşacak, 33’lerin düşlerini başaracağız! Rojava Devrimi’ni savunacağız!

AKP-MHP faşist iktidarının yıkılması için bütün olanaklarımızı seferber edeceğiz. Gün faşizme karşı örgütlenme ve Birleşik Devrim bayrağının etrafında birleşme günüdür.

33 Düş Yolcusu Ölümsüzdür!

Katillerden Hesap Sorduk, Soracağız!

Yaşasın Birleşik Devrim Hareketimiz!