< Karanlığa Karşı Birlikte Yürüyelim!

Sarıgazi 2 Temmuz İnisiyatifi, 2 Temmuz katliamının 31. yıldönümünde, her yıl geleneksel hale gelen Sarıgazi 2 Temmuz anma yürüyüşü için çağrı yaptı.

İnisiyatif açıklamasında: “Ne acımız ne öfkemiz diniyor içimizde. Ne o günü ne de o gün kaybettiklerimizi hiç unutmuyoruz. Biliyoruz, onları unutmak ihanettir. Her 2 Temmuz'da onları anarak yaşatıyoruz. Onları anmak, katliamcı zihniyete büyük bir itirazdır. Sivas, ‘bir daha asla’ demektir.

Her yıl Sarıgazi'de geleneksel hale gelen 2 Temmuz anma etkinlikleri düzenleniyor. Bu yıl da düzenlenecek anma etkinlikleri için hazırlıklar başladı. 2 Temmuz anma etkinliklerini düzenlemek için 2 Temmuz İnisiyatifi kuruldu. 2 Temmuz İnisiyatifi Sivas'ta kaybettiğimiz canlarımızı anmak, anarak onları yaşatmak için var. Onların türkülerini söyleyerek, şiirlerini okuyarak yaşatacağız. Onları, onlar gibi yürüyerek yaşatacağız.

31 yıl önce Sivas'ta katliama yol açan baskı ve zulüm politikaları yeni biçimler alarak sürmeye devam ediyor. Bizler, 2 Temmuz İnisiyatifi olarak Sivas'ta yaşanan katliamı lanetlerken bugün devam eden baskı ve zulüm politikalarına da teslim olmuyoruz. Bu politikalar ister çocuklarımızı teslim almaya çalışan ÇEDES programı olsun, ister kentlerimizi teslim almaya çalışan kayyım politikaları olsun. Boyun eğmiyoruz.

Şimdi bütün itirazlarımızı birlikte yapma zamanı. Birlikte ve güçlü olma zamanı. Ayrıya gayrıya yol vermeme zamanı. Yan yana can cana olma zamanı.

Herkesi 2 Temmuz anma programını ve etkinliklerini düzenlemek için görev almaya, 2 Temmuz İnisiyatifi’ne katılmaya çağırıyoruz. Kadınları, gençleri, işçileri, emekçileri, halklarımızı görev için birleşmeye, inisiyatif almaya çağırıyoruz. 2 Temmuz İnisiyatifi’ne katıl.

Katıl, 2 Temmuz’da yitirdiğimiz canlarımızı birlikte analım.

Katıl, 2 Temmuz’da kaybettiklerimizi birlikte yaşatalım.

Katıl, bu baskı ve zulüm düzenine karşı hep birlikte yürüyelim.

Katıl, Sivas'ın ışığı sönmesin.” dedi.

Yürüyüş tarihi ve saati ise şöyle:

2 Temmuz 2024 Salı
Saat 19.30
Toplanma: Vatan Ortaokulu