“Hayaller İstanbul, İzmir; hayatlar BİM, A-101”

 

Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda üniversite sınavıyla ilgili oturma eylemi yapan liseli öğrencilere polis saldırarak gözaltına aldı.

İSTANBUL - Kadıköy Kalkhedon Meydanı’nda eğitim ve sınav sistemini protesto etmek için oturma eylemi yapan 5 Dev-Lis üyesi çevik kuvvetin saldırısına uğradı.

“Hayat 3 saate sığar mı?”, “Hayaller İstanbul, İzmir; hayatlar BİM, A-101” yazılı pankartlarla öğrencilerin oturma eylemi yapan liseliler Türkiye’deki eğitim ve sınav sisteminin hayatlarını kararttığını belirterek “Bilimsel eğitim alamıyoruz, sınav sistemi nedeniyle kalp krizi geçiren, psikolojik sorunlar yaşayan, yaşamına son veren arkadaşlarımız var. Biz böyle bir eğitim ve sınav sistemini kabul etmiyoruz” dediler.

Kısa bir süre sonra çevik kuvvet polisleri “Açıklamanızı yaptıysanız dağılın” diyerek müdahale tehdidinde bulundu. Gençler pankartlarını alarak yürüyüşe geçmek isteyince çevik kuvvetin saldırısına uğradı. 5 liseli ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu’nun etrafı kalkanlarla sarıldı. Öğrenciler gözaltına alınırken çevredeki halk da liselilere destek vererek “İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek” sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Polisin saldırısı çevredekiler tarafından uzun süre alkışlarla ve konuşmalarla protesto edildi.