Antakya'da her yıl düzenlenen Evvel Temmuz Festivali için biz de DÖB'lü öğrenciler olarak katıldık. Festival'de stand açarken festival öncesinde ve festival sırasında da düzenlenen çok çeşitli etkinliklere katıldık.

9 Temmuz Salı günü Samandağ Yeni Çarşı Kompleksi’nde ilk gösterimi yapılan Emel Anne belgeselini DÖB olarak izlemeye gittik. Belgesel, Gezi Ayaklanmasında katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Anne’nin, Ali İsmail’in ölümsüzleşmesinden bu yana yürüttüğü mücadeleyi ve Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın kuruluşunu anlatıyordu.

10 Temmuz’da ise saat 18.00’de Ali İsmail’in mezar başı anmasına Ali İsmail’in yakınları ve Antakya halkı ile birlikte katıldık. Akşam saat 20.00’de anma, Moğollar konseriyle devam etti. Konser alanına “Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür,” “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganlarıyla giriş yaptık. Sümerler Amfi Tiyatro’da gerçekleşen anma etkinliği binlerce insanın coşkulu katılımı ile gerçekleşti.

ALİKEV’in gerçekleştirdiği anmada Ali İsmail Korkmaz’ın abisi, annesi ve babası söz aldı, gelenleri selamladı, Ali İsmail’in mücadelesini büyütmeye davet etti. Konuşmaların ardından ALİKEV Müzik Topluluğu sahne aldı. Sonrasında Moğollar grubu sahneye çıktı ve Ali İsmail için şarkılar söyledi. Konser boyunca “Ali İsmail Ölümsüzdür”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz” sloganları sık sık atıldı. Coşkuyla geçen konserin ardından anma etkinliği sona erdi.

11 Temmuz Perşembe günü Evvel Temmuz Festivali için hazırlıklara, sabah erken saatlerde eşyalarımızı festival alanına getirerek başladık. Gün içinde Samandağ Merkez’de esnaflara gazete dağıtımı yaptıktan sonra festival alanına döndük. Sonrasında akşam saat 17.00’de “Duvarları Delen Çizgiler” adlı karikatür sergisine katıldık. Sergide, farklı cezaevlerinden tutsaklardan gelen “özgürlük” temalı karikatürler yer aldı. Sergi sonrasında da “Ülkemizde İnsan Hakları ve Mahpuslar” adlı panele katıldık.

Panelden sonra saat 19.00’da festival alanında standlarımızı kurduk. Konserler başlamadan önce Hatay Valiliği tarafından 16 Temmuz günü Samandağ Sahilde gerçekleştirilmesi planlanan Grup Yorum konserinin yasaklanmasını protesto etmek için, açlık grevi yapan Halk Cephesi üyeleri Devrim Deniz Karataş, Sever Işık, Furkan Ersöz’ün standlarına saldıran polis 3 devrimciyi gözaltına aldı. Bu sırada gözaltılara müdahale eden festival tertip komitesinden Talat Oruç, Devrimci Parti’den Çağlar Deniz Gündüz, Ulaş Budak ve bir Yeni Demokrasi okuru gözaltına alındı, saldırının ardından polis standlarımızdaki elektriği kesti. Bu saldırıyı protesto etmek için alanda sık sık “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Kahrolsun Faşizm, Yaşasın Mücadelemiz” sloganları atıldı.

Konser boyunca alanının girişinde Sabırsızlık Zamanı Fanzinimizi ve panel bildirilerimizi dağıttık. Konser çıkışında da fanzin ve gazete dağıtımı yaptık. Yeni Türkü konserinin ardından festivalin ilk günü sona erdi. 1

2 Temmuz Cuma günü festival her gün olduğu gibi bizler için yine erken başladı. Sabah erken kalkıp kahvaltımızı yaptıktan sonra politik çalışmalarımıza geçtik.

Kadın mücadelesine dair farklı başlıkları tartıştığımız çalışmamızın ardından saat 13.00’de Samandağ Çarşı’da düzenlediğimiz “Yeni Evrenin Devrimlerinde Gençlik ve Ne Yapmalı” başlıklı panelimize geçtik. Panelde söz alan bir DÖB’lü öğrenci öncelikle katılımcıları selamladıktan sonra, bugün devrimci güçlere yönelik gerçekleşen saldırılara değindi, festivale yönelik faşist devletin baskılarını da anlattı. Daha sonra sözü alan başka bir DÖB’lü öğrenci Yeni Evre ve tam ilhak başlıklarını anlattı. Sunumun ardından söz alan diğer panelist, bugün dünya genelinde gözle görülür bir yükseliş gösteren ayaklanmalar ve devrimlere dikkat çekti. Occupy Hareketi’nden Arap Devrimleri’ne, oradan Gezi'ye ve Fransa, İran, Sudan’a kadar yükselen ayaklanma ve isyan dalgasına değinen panelist, ne yapmalı başlığında gençliğin yeni kitle hareketini daha iyi çözümlemesi gerektiğini ve buna göre yaratıcı pratikler sergilemesi gerektiğini belirtti. Panelde sunumların ardından soru-cevap bölümü yapılarak sona erdi.

Panelin bitiminin ardından Samandağ Çarşı’da Mücadele Birliği Gazetesi ve Önsöz Dergisi dağıtımı yaptık. Mücadele Birliği Gazetesi dağıtımı yapan DÖB’lü öğrencileri durduran polisler kimlik bahanesiyle çalışmamızı engellemeye çalıştı. Fakat bizleri engellemeye çalışan polise rağmen çalışmamızı kararlılıkla sürdürdük. Yayın dağıtımlarının ardından festival alanına geçtik. Ve dünkü saldırıdan sonra polisin bugün daha fazla yığınak yaptığını fark ettik.

Standımızı kurup, çalışmalarımıza başladığımızda polisin dünkü saldırılarına karşı akşam saat 21.30’da devrimci kurumların ortak örgütlediği Antakya Devrimci Güç Birliği adına polisin saldırılarını teşhir etmek için eylem yapıldı.

Polis devrimci kurumların çalışmalarını engellemek istediği için eyleme sert bir şekilde saldırdı, 8 kişiyi gözaltına aldı, bazı devrimci kurumların standlarını dağıttı.

Saldırının ardından tekrardan toparlanan devrimciler halka bu saldırıları ajitasyon konuşmalarıyla teşhir etti, dağılan standlar devrimci dayanışmayla tekrardan kuruldu. Sık sık “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganları atıldı. Gazete dağıtımları, kitle çalışması polisin saldırılarına rağmen konser bitene kadar sürdü.

Etkinliğin bitiminin ardından stanlarımızı diğer gün tekrardan kurmak üzere topladık.Gözaltına alınanlar ise gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

DEVRİMCİ ÖĞRENCİ BİRLİĞİ (DÖB)