< ODTÜ Ne Sermayenin, Ne İktidarındır; ODTÜ Öğrencilerindir

ODTÜ'de öğrencilerin Kavaklık eylemlerine destek olmak ve yoğunlaşan saldırılara karşı ODTÜ'nün yanında olduklarını söylemek için İstanbul'da öğrenciler, Kadıköy'de Süreyya Operası önünde buluştu.

“Diren ODTÜ Seninleyiz” pankartı açan Üniversite Öğrencileri, "Ne sermayenin ne Akp'nin ne de kayyum rektörün; ODTÜ, öğrencilerindir" denilen eylemde "Bizler üniversite öğrencileri olarak ODTÜ'deki direnişi selamlıyor ve bu mesaja cevap veriyoruz: Faşist saldırılarınızın karşısında diz çökmeyeceğiz, barikatı birlikte güçlendirecek, üniversiteleri birlikte savunacağız ve mutlaka biz kazanacağız!" açıklaması yapıldı.

ODTÜ'de öğrencilere yönelik baskılara, gözaltılara, etkinliklerin yasaklanmasına, bursların kesilmesine kadar varan saldırıların sermayenin gençlikten korkusunun bir göstergesi olduğu söylendi.

DÖB'lü öğrencilerin de katıldığı eylem “İstanbul'da bizlerin sesine ses olan arkadaşlarımıza selam olsun! Bizler hiçbir üniversitede AKP zihniyetinde KYK'ları, onların baskılarını, gerici yöntemlerini ve cinsiyetçi uygulamalarını istemiyoruz. Kazanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” denilmesiyle sloganlarla sona erdi.