ODTÜ’lü öğrenciler, 1 ayı aşkın süredir engellemek istedikleri KYK yurdu inşaatına dün başlanmak istenmesi üzerine bir dayanışma çağrısı yaptı.

“Dün (2 Temmuz) öğlen saatlerinde, KYK yurdu yapılması planlanan Kavaklık ormanın kenarındaki ŞOK marketin taşınacağı ve Faika Demiray Yurdu karşısındaki alanda ağaç kesme ve kazı çalışmaları başlatıldı” diyen öğrenciler, haberi alır almaz çalışmanın yapıldığı alana ulaştıklarını, bazı ağaçların kesildiğine, bazılarının da kötü bir şekilde budanmış olduğuna şahit oldular.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada olayın gelişimini şöyle anlattı:

“KYK yurduna ilişkin ve ODTÜ’nün doğasına zarar veren bu kazı çalışmasına izin vermeyeceğimizi belirttik ve çalışmayı engelledik. Çalışmayı yapan ekibe bu inşaat için ruhsatları olup olmadığını sorduğumuzda onlardan ‘herhalde vardır’ cevabını aldık. Bu noktada KYK yurdu inşaatı ve şantiyesinin de ruhsatsız olduğunu, bunun hukuka aykırı olduğunu, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ve dün yaşanan olayla ilgili de incelemelerin başlatıldığını belirtmek isteriz. Bütün hukuki süreçlerin de takibindeyiz”.

50 günü aşan eylemlerinin artan kararlılıkla, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların, hukukçuların, meslek odalarının, siyasi partilerin, muhalif basın ve yayın organlarının ve tabii ki mezunların ve hocalarımızın desteğiyle devam ettiğini söyleyen öğrenciler, “Kavaklık Direnişi, yapılmak istenen inşaatın BAŞLATILAMAMASINA sebep olmuştur. Bu direniş sayesinde hiçbir ağacın dalına dahi zarar gelmemiştir ve şu anda Kavaklık, 50 gün önce olduğu gibi hayat doludur. Kavaklık Direnişi olarak, yalnızca Kavaklık’ta değil, kampüsün herhangi bir yerinde KYK yurduna ilişkin çalışmalara izin vermeyeceğiz. Kavaklık’taki direnişimize devam edecek ve diğer bölgeleri korumak adına da nöbetler tutacağız. Hukuken ve vicdanen üstün olduğumuz bu durumda bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek “Tüm ODTÜ’yü, Kavaklık’ı korumaya, doğasını ranta karşı savunmaya ve Truva Atı KYK’ye karşı mücadeleye çağırıyoruz. ODTÜ’de ODTÜ Yurdu İstiyoruz!” çağrısı yaptılar.