Muğla’da Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, belediyenin ulaşıma %40 zam yapmasını öğrenciler protesto etti. Öğrenciler zam kaldırılana kadar otobüslere binmeyecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin öğrenci otobüs fiyatları kartlı 1,95 liradan 2,35’e; kartsız fiyat 2,75’ten 4 liraya çıkarıldı. Gerekçe ise mazotun zamlanması ve Kent Kart kullanımının teşvik edilmesi.

Öğrenciler ise bu zammı boykot için yapılan zam geri alınana kadar otobüse binmeme çağrısı yaptılar.

Yayınladıkları bildiride “Devletten aldığımız geri ödemeli kredi veya karşılıksız burs, ailemizin boğazından keserek gönderdiği bir miktar para (çoğumuzun ailesi gönderemiyor), iş bulursak (ki oda çok düşük bir ücrete) geçimizi sağlamaya çalışan insanlarız. Her hâlükârda bu üç gelir kaynağını toplasak bile çok cüzi bir rakama ulaşmaktayız. Ev kiralarının en fazla olduğu, su elektrik fiyatlarının en yüksek olduğu, otobüs fiyatlarının diğer şehirlere oranla 2 kat fazla olduğu Muğla’da bunlar yetmezmiş gibi soygun yaparcasına yapılan zamlar var. Bizler bunu kabul etmiyoruz, bu bir soygundur ve yapılan bu soyguna sessiz kalmayacağız. Halihazırda var olan ekonomik krizin faturasını bizler ödemeyeceğiz” dediler.