Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)’nde 28 Haziran Cuma günü yapılan mezuniyet töreninde öğrenciler Dekan vekilini sırtlarını dönerek alkış, zılgıt, ıslık ve sloganlarla protesto etti. Fakültelerinin “taşınma”sını protesto eden öğrenciler dekan vekilini konuşturmadı.

Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğü, Narlıdere'deki Güzel Sanatlar Fakültesi binasını, Buca’da rektörlük idari binası olarak tasarlanmış olan binaya taşımak istiyor. Binanın sanat eğitimine uygun olmadığını söyleyen öğrenciler ise, “aslolan bina değil eğitimdir” diyor.

Öğrenci ve akademisyenler yeni binanın güzel sanatlar eğitimi için gerekli fiziki şartlara; sahne, atölye ve stüdyo gibi olanaklara sahip olmaması sebebiyle protesto ediyor ve 1994 yılında Alsancak’tan Narlıdere'ye, şimdi ise Buca’ya taşınmak istenmelerini, “sanat alanlarının giderek kent merkezlerinden uzaklaşması” olarak yorumluyor

Taşınma kararı hakkında bilgi vermek için 24 Haziran Pazartesi günü öğrencilerle bir toplantı yapan Rektörlük yönetimi, akademisyen, personel ve öğrencilerin sorularını cevapsız bırakarak salonu terk etmişti. Yönetim 2 sene sonra Narlıdere’deki binaya geri dönüleceğini söylese de, buna ilişkin bir teminat vermemişti. Binanın depreme dayanıklı olmadığını ve güçlendirme çalışması yapılacağını söyleyen yönetim, buna dair verilmiş bir belge de gösterememişti.